SEGRE
TikTok contra Instagram

TikTok contra InstagramSEGRE

Creado:

Actualizado:

Comença

una nova guerra a internet. O, millor, dit, segueix la guerra a Internet. L’imperi de Mark Zuckerberg contra el nou imperi del sol naixent. Instagram contra TikTok. Occident contra Orient. La xarxa social dels vídeos curts contra la xarxa social dels vídeos curts. Una vol regnar i l’altra mantenir el seu lideratge.

TikTok, xarxa social provinent de la Xina, s’ha convertit aquest 2020, amb prop de 8,5 milions, en l’aplicació més descarregada d’Espanya, el doble que descàrregues que té Instagram. Això té una explicació. Mentre Instagram ja forma part de la nostra quotidianitat i la tens instal·lada des de fa anys, TikTok ha tingut un gran augment durant el confinament, i així ho indiquen les xifres.

Instagram, al veure que els usuaris preferien la funcionalitat dels vídeos verticals i curts de TikTok, va descobrir la funció Reels, una funcionalitat idèntica amb vídeos editats al moment. Per contrarestar l’auge de TikTok van copiar-los el format. Van aconseguir el seu propòsit? Si, però a mitges.

El que va passar és que els usuaris, al veure que el mateix vídeo de TikTok els servia també per a Instagram Reels, el creaven amb les eines de la xinesa i l’importaven també a Instagram, de forma que els vídeos que apareixen al llistat de Reels d’Instagram solen portar la marca d’aigua de Tik Tok. Es veu que no són creats de forma nativa a Instagram. Fins avui.

Instagram recomana des d’ara no publicar vídeos d’aquest tipus, és a dir, que portin marques d’aigua d’altres aplicacions i que s’hagin editat fora d’Instagram. El motiu és que, segons Instagram, els usuaris tenen una mala experiència quan veuen vídeos borrosos o amb marques d’aigua d’altres aplicacions. I com ho aconseguiran? Molt fàcil, tots aquells vídeos que portin el logotip de TikTok tindran menys difusió i visibilitat dins de la xarxa social. Si els usuaris volen tenir repercussió a Instagram hauran d’evitar publicar vídeos publicats a TikTok.

Hauran d’escollir, o duplicar tasques. És per això que, malgrat que Instagram recomani, es convertirà en una obligació per a qualsevol

instagramer

.

TikTok contra Instagram

TikTok contra InstagramSEGRE

tracking