SEGRE
Què és Clubhouse?

Què és Clubhouse?SEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Fa anys

va aparèixer un moviment global anomenat TedTalks, basat en píndoles curtes, de màxim deu minuts, en la qual experts de tot tipus d’àmbits compartien les seves experiències en el món, sobretot, de l’emprenedoria, vida i projectes. El moviment, també arrelat a Catalunya i a Lleida, ha anat funcionant fins que la pandèmia ha obligat a canviar els hàbits, ja que una part de la gràcia d’aquestes trobades era la comunitat i la xarxa que es creava entre ells.

Totes les trobades han anat derivant cap a la xarxa. Durant el confinament hem vist com Instagram, Meet, Zoom i altres aplicacions servien per crear xerrades i cursos de tot tipus. Entre tota aquesta irrupció de noves plataformes, n’hi ha una que ho ha fet amb molta força: Clubhouse. Què és Clubhouse?

Es tracta d’una plataforma on els usuaris s’agrupen per escoltar conferències i xerrades que imparteixen altres usuaris, sempre basats en un format indispensable, l’àudio. És casualitat que Clubhouse aparegui ara, en ple auge del món del podcast? No. La veu està començant a igualar-se amb les retransmissions de vídeo. Encara falta, però cada vegada són més els que prefereixen escoltar que veure i escoltar. Tornant a Clubhouse, actualment és una xarxa privada a la qual només es pot accedir mitjançant invitació i només si es té dispositius d’Apple. Un cop els usuaris compleixin aquests requisits, podran començar a entrar en sales en les quals podran participar o ser oients en converses d’altres persones. S’ha d’estar alerta, ja que les converses no es graven. Si es vol participar en una xerrada s’hi haurà de ser a l’hora convinguda.

Se’n sap poca cosa, encara, però darrere de la popularitat hi té personalitats de Silicon Valley, com Elon Musk o Mark Zuckerberg. El que sí que se sap és que la idea, si més no, és prou innovadora, per haver sabut trobar un espai entre totes les eines de difusió i comunicació existents avui dia. El que sí que haurem de veure és si els usuaris sentim les ganes de tenir presència en una altra xarxa social de continguts.

Què és Clubhouse?

Què és Clubhouse?SEGRE

tracking