x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

Què és Dispo?

  • JOAN TEIXIDÓ
Actualizada 08/03/2021 a las 20:56
Què és Dispo?

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Què és Dispo?

SEGRE
Què és Dispo?

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Què és Dispo?

SEGRE

La setmana

passada els parlava, en aquesta columna, de la xarxa social Clubhouse, un espai de converses i xerrades a través de podcast. Però això, en plena era de la immediatesa, és molt gener 2021. Si hem de parlar de temes de rabiosa actualitat he de fer-ho de Dispo, una aplicació que sembla que vol trencar amb la immediatesa extrema d’Internet. Què és Dispo? Dispo és una aplicació en la qual els usuaris hauran d’esperar fins a 24 hores per veure publicada la seua fotografia als àlbums, que es diuen rolls. Funciona com aquelles càmeres d’un sol ús de principis de segle que els usuaris portaven a revelar. Els mateixos creadors tenen clar el seu objectiu: “Volem tornar l’alegria de l’experiència de la fotografia. Esperar les fotos revelades és com l’endemà de Nadal. Ens permet utilitzar les càmeres per viure el moment i tornar a explicar històries.” Així doncs, es tracta d’apuntar, disparar i viure el moment, sense estar pendent del mòbil, perquè les fotografies tardaran 24 hores a publicar-se. Això sí, sense filtres ni edició ni etiquetes. És més, el revelat es realitza amb un aspecte de càmera antiga. Dispo l’ha cofundat el

youtuber

David Dobrik i ja ha rebut les primeres inversions, tal com assegura Forbes, del cofundador de Reddit o de Sofía Vergara. Segons altres mitjans especialitzats, ja hauria aconseguit els primers 100 milions de dòlars en finançament. En aquests moments, Dispo està causant furor entre el públic més jove, sobretot perquè no funciona ni en tots els països ni sistemes operatius dels nostres telèfons. Al Japó es va convertir en aplicació viral al cap de poques hores de sortir a la llum, i ja ha aconseguit tres milions de descàrregues globals. Si es vol utilitzar cal rebre abans una invitació. Aquest element d’exclusivitat ja el van utilitzar en el seu moment aplicacions com Instagram. Podrà competir amb Instagram o

Snapchat

? Veurem si l’efecte Dispo és temporal o té vida més enllà del primer hype. Com sigui, Dispo ha posat sobre la taula acabar amb la immediatesa i amb la imatge de caps mirant, enganxats, les pantalles dels telèfons. Un primer pas cap a un nou futur?

Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre