SEGRE
I les criptomonedes?

I les criptomonedes?SEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Aquesta edició de Vint-i-dos que teniu a les mans és una de les més difícils a les quals ens hem enfrontat. No és fàcil explicar d’una forma entenedora què són les criptomonedes, com funcionen i com ens poden canviar la vida. Cadenes de blocs, bitcoins, Ethereum, NFT i tokens són nous conceptes que, malgrat que faci més d’una dècada que són entre nosaltres, ara agafen més embranzida que mai.

Però ens canviaran la vida? Sí. Almenys això és el que diuen els experts que hem entrevistat.

Durant la pandèmia hem vist com el diner físic ha anat a la baixa, i que cada vegada estem més habituats a pagar-ho tot en diners que no veiem. Encara tardarà el diner físic a desaparèixer, però ja hi hem posat els peus.

I aquí és on cal veure com encaixa dins d’aquest nou ecosistema econòmic una moneda virtual que ningú regula i que no depèn de cap govern. Una moneda virtual amb la qual ja podem comprar coses, amb el valor de la cotització del moment, i invertir-hi sense dependre de cap gestor, en segons, al moment.

Ara. Ja tinc els meus bitcoins.

Sobre això, els que hi van invertir als seus inicis van poder enriquir-se, i ara cal vigilar com ho expliquem perquè la gent no ho vegi com una forma d’aconseguir diner fàcil i ràpid. No, no ho és.

Invertir sempre comportarà riscos, i invertir en una cosa que desconeixem comportarà encara més riscos. Avui, internet està plagat de gent que ens vol explicar com enriquir-nos ràpidament.

Alerta, molta alerta amb això..

Vam començar a preparar aquest número amb les inquietuds d’un món que, honestament, no sabíem com funcionava, i el tanquem havent-ne extret coneixement molt rellevant i, per fi, saber com funcionen les cadenes de blocs. I no, no hem hagut de sortir de Lleida per trobar especialistes en criptomonedes.

tracking