x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

DNI 4.0

  • JOAN TEIXIDÓ
Actualizada 19/08/2021 a las 18:04
DNI 4.0

DNI 4.0

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© DNI 4.0

SEGRE
DNI 4.0

DNI 4.0

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© DNI 4.0

SEGRE

Es va presentar fa pocs mesos, però des del passat 2 d’agost ja funciona. Els parlo del nou Document Nacional d’Identitat, que porta el nom de 4.0, i que aporta alguns canvis i novetats que repassaré en aquest article. D’entrada, dir-los que aquest nou DNI és una norma europea que formava part del pla d’acció del 2016 i que volia crear un document nacional digital capaç de ser identificable arreu de tots els països de la Unió Europea i facilitar el rastre dels seus ciutadans. El DNI 4.0 fa a la vegada tant de DNI convencional (element físic), com de DNI amb certificat digital (element electrònic), com també ho han fet els anteriors DNIe o DNI 3.0, que són els noms amb els quals van batejar les darreres dues versions.

Tots tenen elements de comunicació digital, via xip o formats de comunicació sense fils, com NFT. La principal novetat d’aquest DNI 4.0 és que, a més, tindrà versió en aplicació mòbil, de manera que el podrem portar sempre duplicat al nostre mòbil, tal com fem amb el carnet de conduir a través de l’aplicació miDGT, o amb la targeta dels diners a través d’aplicacions de bancs i caixes. Sembla que, amb la gradual desaparició dels diners físics que ens ha portat la pandèmia –abstenir-se teòrics de la conspiració–, ens dirigim cap a la desaparició real de la cartera per tenir-ho tot al nostre mòbil. El nou DNI incorpora a més nous elements de distinció contra la falsificació, com una bandera espanyola hologràfica, el codi del país dins de la Unió Europea i, per primer cop, el text en anglès National Identity Card, que és una de les mesures exigides per garantir la normativa. Però no cal córrer. Tots els que tinguin qualsevol altre DNI tindran fins al 2031 per fer el canvi al nou carnet, que s’expedirà com sempre a les seus de la Policia Nacional amb un cost de 12 euros i, per primer cop, la fotografia es realitzarà al mateix espai policial, cosa que ha posat en peu de guerra els establiments de fotografia que solien estar a prop d’aquestes seus. L’aplicació mòbil per tenir el mateix DNI al mòbil tardarà una mica més, i es preveu que durant el 2022 comenci a funcionar.

.

Descubrir
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre