x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

EFootball 2021

  • JOAN TEIXIDÓ
Actualizada 10/09/2021 a las 10:01
EFootball 2021

EFootball 2021

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© EFootball 2021

SEGRE

L’any passat no vam tenir el debat anual sobre quin és el millor videojoc de simulació futbolística. La discussió va ser acalorada durant bona part de la primera dècada de segle, quan donava un lleuger avantatge al Pro Evolution Soccer de Konami al davant del clàssic Fifa de EA Sports, però a la segona dècada la Fifa girava la truita i es convertiria en el referent únic en les consoles de mig planeta. Tan forta va ser la caiguda del Pro, PES pels amics, que l’any passat, aprofitant la pandèmia, van decidir no seguir publicant un joc que any rere any perdia adeptes.

Però Konami tenia una carta amagada, una revolució del seu joc de futbol, adaptat als nous temps i buscant noves mirades i jugadors. Així va néixer, ja durant el 2020, l’eFootball PES 2020, de la companyia nipona, que s’actualitza enguany amb la versió 2021, que és una actualització de les dades d’equips i jugadors.

El més interessant de l’eFootball és que ha nascut ja amb un model trencador, que fins ara no havíem vist en aquest tipus de jocs de futbol, amb models que es basaven en la compra directa del joc i amb algunes petites incursions a les petites recompenses mitjançant micropagaments. Així, l’eFootball va aparèixer també amb la versió Lite, un joc free-to-play, gratuït per a tothom, i amb aquest tipus de pagaments recurrents per aconseguir jugadors, cartes de recompensa, equipaments i altres millores en el joc. Konami trenca les regles del joc oferint el seu producte estrella de forma gratuïta, o parcialment gratuïta. Si triomfa, i en té moltes opcions, obligarà el gegant Fifa d’EA Sports a moure fitxa ràpidament.

Malgrat tot, el Fifa encara té un gran avantatge competitiu: les llicències de la gran majoria d’equips. Això vol dir que qui vulgui competir en les grans lligues mundials i fer-ho contra els equips i jugadors reals, només podrà fer-ho amb el Fifa. Qui opti pel joc de Konami haurà de saber que només té una vintena de clubs reals, la majoria de segon nivell, i que la resta són inventats, com el Pamplona, el Sevilla Triana o el Vasco Gipuzkoa.

Descubrir
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre