SEGRE
Guanyar diners amb Twitter

Guanyar diners amb TwitterSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Reconec que aquest titular admetria diverses respostes, com que a Twitter ja fa temps que s’hi poden guanyar diners. La forma més reconeguda avui és la de fer-se conegut i guanyar molts seguidors per aconseguir propostes publicitàries, una mica com passa amb els influencers d’Instagram però a Twitter.

Una altra és la de participar a les monetitzacions de continguts, que no és cap altre mètode que el que utilitza Youtube amb els seus youtubers. Paga cada cop que es passa una publicitat en un vídeo que penja un usuari. Sembla, doncs, que Twitter sempre vagi un pas endarrere respecte als seus immediats perseguidors, aprofitant mètodes de microfinançament ja coneguts per als seus usuaris.

Però avui els vull parlar d’una nova forma amb la qual els usuaris de Twitter poden aconseguir una font d’ingressos. És innovació? No, com estem veient, Twitter no és el paradís de la disruptivitat. Però sí que té bones idees per implementar. Fa uns mesos vaig explicar en aquesta columna que Twitter obria els Spaces, un espai en què els usuaris podien interactuar entre ells mitjançant la veu, en sales dedicades per temàtiques. Copiava la idea de Clubhouse, la gran xarxa trencadora de principis d’any que va generar tantes expectatives que va acabar al racó de les aplicacions oblidades.

Què és, doncs, la monetització dels Spaces? Doncs vendre tiquets per poder accedir a les sales de veu en les quals hi ha un debat concret o hi participen certs ponents. Twitter ho ven com una forma en què els usuaris poder connectar amb els admiradors d’una forma propera i directa, previ pagament d’una entrada. És per a tothom? Sí, però hi guanyaran diners els de sempre, les grans celebritats amb milions de seguidors que obrin un Space amb 10.000 seients i amb un preu de cinc euros per accedir-hi. Qui ho vulgui provar només hi podrà accedir a través d’un dispositiu mòbil, i estarà en fase de prova durant una temporada. Això sí, Twitter garanteix que els usuaris que treballin amb el seu model podran arribar a quedar-se fins amb el 97% del que recaptin.

tracking