SEGRE
Hola Windows 11

Hola Windows 11SEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Tots aquells usuaris de Windows 10 que tinguin els requeriments necessaris ja poden actualitzar el sistema operatiu al nou Windows, anomenat 11. Per a fer-ho només caldrà que vagin a l’apartat d’actualitzacions, dins de la configuració, i en aquest mateix espai veuran si el seu ordinador pot accedir a l’actualització gratuïta.

El nou Windows 11 és una onada d’aire fresc, un rentat de cara complet a la interfície del sistema operatiu d’ordinadors més utilitzat al món. I era necessari, ja que malgrat que Windows 10 havia fet passos per uniformitzar una interfície de menús i pantalles complexa, tenia encara espais duplicats i amb dissenys erronis que deslluïen el mateix sistema.

Amb Windows 11 tots aquests problemes han desaparegut amb una aparença molt més fluida i moderna, i millora la usabilitat i productivitat diària en aspectes que ja havíem començat a veure amb l’anterior Windows, com són la distribució de finestres o els diferents escriptoris, que ara milloren amb combinacions de finestres més àgils.La barra inferior tan característica, on trobem tots els programes preferits, ara apareix al mig de la pantalla, com passa en MacOS o en altres distribucions de Linux. Malgrat tot, encara hi haurà aspectes que caldrà corregir, com la finestra de notícies, que Microsoft s’entesta a incloure com un element destacat i que segurament els usuaris no utilitzaran com els creadors de Windows 11 voldrien.

A més, afavorit pel teletreball, han volgut incloure un espai de Microsoft Teams que pot ser tan útil per alguns com irrellevant per altres usuaris. Els desenvolupadors d’aquest sistema també han escoltat els usuaris i han eliminat coses que no havien funcionat amb Windows 10, com l’assistent de veu Cortana, que ara és un cercador intel·ligent, o els espais de contactes, que ara passen a l’ecosistema Teams.

Amb tot, Windows 11 és un sistema operatiu que comença a caminar, que haurà d’incorporar algunes millores però que, d’entrada, té molt bona pinta. I arriba també amb una renovada suite d’Office, els clàssics Word i PowerPoint, entre d’altres.

tracking