SEGRE
Comparar preus

Comparar preusSEGRE

Creado:

Actualizado:

En el moment d’escriure aquest article falten encara quatre dies pel ja establert Black Friday. Però quan em llegeixin ja n’hauran passat uns quants, i segurament molts de vostès hauran aprofitat les ofertes per avançar-se a la campanya de Nadal, que justament acaba d’arrencar He dit ofertes? O potser hauria de dir suposades ofertes? FACUA alertava fa uns dies que 8 de cada 10 consumidors creuen que les ofertes que s’ofereixen durant aquesta campanya de grans descomptes són falses. Tenen raó.

És una percepció que no s’allunya gaire de la realitat. L’OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) fa sis anys que monitoritza productes durant els trenta dies previs al Black Friday. Dels prop de 30.000 productes que va estudiar l’any 2020, prop del 30% havia pujat de preu pel Black Friday i només un 19% va baixar de preu. Avui, que ja ha passat el Black Friday, els porto una eina que s’han de guardar a les seves adreces preferides del navegador i que els serà de molta ajuda. Es tracta d’un comparador per saber quina ha sigut la trajectòria de preus dels productes de les botigues online. L’eina es diu Verificadordeofertas.com i, mitjançant l’adreça del producte de la botiga que vulguem monitoritzar, ens permetrà veure l’evolució de preus que ha tingut el producte en qüestió. Així, fem l’exemple amb l’anomenat Stick d’Amazon, una espècie de comandament electrònic amb el qual podrem convertir la nostra televisió convencional amb una televisió connectada a les aplicacions més populars. Posant l’adreça del producte al comparador de preus ens indicarà els canvis de preus que ha tingut durant els darrers sis mesos.

I, efectivament, podem veure com, en els dies anteriors del Black Friday el preu del producte va pujar dels 40 euros fins als 99, per baixar de cop als 22,99 per la campanya de Black Friday. Es tracta, doncs, d’una trampa que fa aquesta botiga online per dir, i amb raó, que el producte ha baixat de preu. El que no explicarà la botiga és la pujada sobtada del preu uns dies abans. Això ho podem repetir en tots els productes que ens interessin per seguir el patró evolutiu de preus.

tracking