SEGRE
Època de resums

Època de resumsSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

D’entrada, desitjar-los bon any nou a tothom, lectors, amics i saludats. I que aquest 2022 sigui tot el pròsper que pugui ser.

Dit això, i en relació amb el que els acabo de desitjar va l’article d’avui: resums de l’any. Potser que avui, dia 2, ja condiciona l’article, potser ja és vell i ara ja pensen més en el resum del 2021, en com encararan el proper any, les vegades que aniran al gimnàs a la setmana o si deixen finalment de fumar.

No fumin, si m’ho permeten.En tot cas, resums. Els de cada any, però cal recordar-los, per veure d’on venim.

Spotify va inundar-nos fa unes setmanes amb el seu Wrapped, una espècie de recull d’allò que els usuaris, de forma individual, han escoltat més. Va per temàtiques, gèneres i estils, i segurament els sorprendrà el número de vegades que han escoltat aquella cançó durant l’any passat.

De la mateixa manera tracta el resum de l’any Google, que a través de la seva plataforma Trends ens mostra allò que els usuaris han buscat més durant l’any. Un resum que enguany ha quedat descafeïnat, sense que hi hagi un tema que sobresurti de la resta.

El passat va ser any d’Eurocopa i això és, en part, el més buscat a Google, que és de llarg el cercador majoritari del planeta. També hi veuran referències als volcans i a un tal Leo Messi.

Una altra plataforma que històricament feia resums és YouTube, també de Google. Ho feia d’una forma original i atractiva fent èmfasi en aquells vídeos més vistos de l’any a tot el món.

Però l’any 2020 va anunciar que deixava de fer-ho per la pandèmia, i enguany tampoc hi ha tornat. Un dels grans problemes d’aquest tipus de vídeos de YouTube és que la gran majoria, per no dir tos els que hi surten, són desconeguts per una part molt important de la població i per això perdia part de l’encant.

Seria molt més idoni que YouTube fes, en certa manera, un resum de la nostra experiència personal a la xarxa de vídeos més popular de planeta. Per cert, un altre resum de l’any.

Aquest és l’article 499 que publico. El proper també estarem de celebració.

.

Època de resums

Època de resumsSEGRE

tracking