SEGRE
5G: idees per al comerç

5G: idees per al comerçSEGRE

Creado:

Actualizado:

Tercer capítol del 5G. En el primer vaig parlar-los de les característiques que té, fent referència a l’alta velocitat, a la mínima latència entre enviar una ordre i rebre la senyal i la densitat de dispositius que ens permetrà connectar fins a un milió d’aparells en una sola línia de xarxa, que també cal apuntar que serà aèria i sense fils.

Al segon capítol els vaig explicar l’error que seria només quedar-nos amb aquesta idea de més potència i velocitat, i que el 5G ha de comportar tot un canvi social, tecnològic i fins i tot productiu, com l’exemple del camp de fruita comandat per un nucli central que dona ordres a un exèrcit de robots que cullen només les peces òptimes. Fem avui, doncs, un altre exercici d’imaginació, ja que el 5G, o tota la potència que ens aportarà el 5G, és, de moment, una predicció més o menys inexacta del que arribarà.

Fa poques setmanes vaig poder explicar-ho en una conferència a la Fecom de Lleida, vinculat al món del comerç minorista. Un dels conceptes clau és el de passadís infinit, que ens exemplifica la potència del 5G.

Aquest terme implica que els clients del futur no tindran una sola possibilitat de comprar un producte, sinó que el passadís de productes, d’aquí el concepte, serà infinit, ja que podrem veure i emprovar-nos virtualment diverses (centenars) de variacions d’aquell producte. El lineal de productes no s’acabarà mai i sembla que la realitat augmentada començarà a donar fruits.

Amb el 5G la botiga també podria, mitjançant dades, anticipar-se a la nostra compra, a fi de guiar-nos cap a la secció que sap que ens interessa i per millorar la gestió de l’estoc, fent una predicció dels hàbits de compra d’un determinat nínxol de població o d’una determinada campanya.Més coses. Com que el 5G implica una velocitat ultraràpida i en temps real, millorarà el sistema de videocàmeres, i no només pel que fa a la seguretat, sinó també en la lectura de la nostra gestualitat, de manera que un empleat de cada establiment podrà donar suport a un client quan vegi que aquest té dubtes o no ho veu clar.

Seguim!

.

tracking