SEGRE
Ens perdem entre tantes pàgines obertes quan naveguem?

Ens perdem entre tantes pàgines obertes quan naveguem?SEGRE

Creado:

Actualizado:

Un dels grans canvis en el consum d’Internet a les llars al llarg dels darrers anys es pot atribuir als navegadors i com aquests han anat millorant les seves prestacions. Vam començar amb arcaics Netscape Navigator i Internet Explorer que a poc a poc van donar pas a navegadors com Safari a MacOS, Firefox, Edge, Opera o el més popular de tots, Chrome. Google la va encertar amb un navegador àgil i ràpid i que introduïa la gran massa de públic d’Internet al món de les pestanyes –els primers van ser Opera i Firefox–, que és aquesta forma d’obrir diverses pàgines de forma massiva, per agilitzar feines, processos o tenir diversos espais de treball oberts al llarg del navegador. Només en eficiència a l’hora de navegar, les pestanyes van resultar un gran descobriment. Però realment és així? O l’ús de les pestanyes fa que ens perdem en tantes pàgines obertes? Què passa amb aquelles pestanyes que tenim obertes de forma perenne esperant que acabem de llegir tal article?

Fa poc el comunicador i enginyer Josep Maria Ganyet emplaçava els seus lectors i seguidors a navegar utilitzant només una pestanya, perquè millorava l’atenció focalitzada en un assumpte, i eliminava l’angoixa per les pestanyes obertes i abandonades. Tancava dient que quan no teníem pestanyes érem més feliços. En realitat, aquest és un experiment que poden fer ara mateix. Obrin el navegador i utilitzin només una pestanya, evitin obrir-ne més i mirin de fer seguiment dels enllaços de forma contínua, lineal, i quan acabin tirin enrere, si volen. És més complicat del que sembla.

Si ho han provat i no els ha resultat, cosa que entendria perfectament, puc suggerir-los algunes coses. La primera és sobre el rendiment del seu ordinador: a més pestanyes més RAM gastarem i més lent es torna tot. La segona és que hi ha extensions de navegadors que poden ajudar en l’ús d’aquestes pestanyes, amagant-les quan no les fem servir. La tercera és que cada cop que obrim una pàgina web emetem diòxid de carboni, per la quantitat d’electricitat i el consum en servidors. Triïn l’argument que millor els serveixi.

tracking