SEGRE
Amazon Prime

Amazon PrimeSEGRE

Creado:

Actualizado:

Puja el preu dels serveis d’Amazon, concretament un 40% més. Sembla molt, i alguns usuaris s’han queixat a través de les xarxes, però venint d’un preu molt baix qualsevol pujada pot semblar molt gran. Posant-hi xifres, la pujada és de 36 euros a 49,90. No, mensuals no, sinó anuals. És a dir, 50 euros anuals, que pagats fent-ho mensualment són 4,15 euros.

Què és, Amazon Prime? Doncs és la solució que inclou tots els seus productes i serveis digitals. Malgrat néixer l’any 2006, i sempre vinculat al món audiovisual, no va ser fins a l’explosió de Netflix que Prime va començar a prendre embranzida. L’any 2017 va aparèixer la versió en aplicació mòbil i es va popularitzar, sobretot, quan va incloure més serveis a banda de les sèries i pel·lícules. El més important és el servei d’enviament gratuït i amb enviament ràpid.

Però quin és el catàleg de serveis? Com deia, va des de l’enviament gratuït i instantani fins al catàleg de milers de sèries, amb els Amazon Originals –les sèries pròpies– com a gran reclam. Un dels més destacats serà l’estrena enguany de la sèrie del Senyor dels Anells. Per si no fos prou, Amazon Music conté més de 2 milions de cançons per reproduir en streaming, Prime Gaming és un servei de videojocs online, Prime Reading ofereix el mateix servei en llibres digitals, Amazon Photos dona accés a espai d’emmagatzematge per a fotografies.

Recapitulant: el paquet de pagament d’Amazon ofereix un catàleg de serveis basats en el núvol, la seva fortalesa principal, que donen múltiples solucions a milions d’usuaris. El debat de fons, que un dia tractarem, és si hem de donar suport a un gegant que es menja el comerç de casa nostra. Podem fiar-nos d’un servei com Amazon? Sí. No sol fallar. I podem garantir que no pujarà més de preu? No. En això hem de pensar que hi ha molt marge de pujada. Per exemple, a Alemanya el preu és de 90 euros, a Anglaterra de 120, a França de 70 i als EUA de 150. Si Amazon segueix fabricant productes audiovisuals d’alt pressupost i segueixen els problemes de sobreproducció, la pujada de preus anirà a l’alça.

tracking