SEGRE
Cap a on vas, Facebook?

Cap a on vas, Facebook?SEGRE

Creado:

Actualizado:

Facebook completa el trio de les grans majors de les xarxes socials. Propietat de Mark Zuckerberg, si fos un país ja seria el més gran del món.

Té més de dos mil milions d’usuaris. El problema és que aquests dos mil milions d’usuaris poc hi entren.

O, almenys, hi entren molt menys que a les altres xarxes socials que tenen menys usuaris registrats. Un apunt: als meus alumnes de Xarxes Socials els demano el primer dia si tenen Facebook.

La seva resposta unànime és, gairebé sempre, que tenen un perfil creat i fa anys que no hi entren.

Facebook.

El tòtem intocable, la gran xarxa social de la història, la que té tots els rècords, la que té més publicacions i la que hem cregut que ens acompanyaria fins a la fi dels temps. I també la que més malament ho està passant.

Facebook són milers de coses, són tantes coses que un ja no sap què s’hi trobarà quan hi entri. Hi ha publicacions d’amics, de vells amics, vídeos de persones que no coneixem, grups de debat, grups de categories, espais de compra i venda, espais de jocs en línia, llocs de botigues, empreses, streamers emetent en directe i galeries de fotografies dels vostres cosins.

Cap a on vas, Facebook? Cap a la destrucció. Zuckerberg, en un afany de guanyar i guanyar i seguir guanyant, ha anat sumant coses a les coses, ha creat un edifici gegant posant maó sobre maó i sense un plànol clar.

Com a arquitecte no és del tot bo. Ara Facebook té una excusa gegant, una sola oportunitat per reinventar-se, i renéixer de les cendres del que és.

El problema és que aquesta excusa gegant es diu metavers i el poc que hem vist només ens ha pogut generar un sentiment: decepció majúscula. Les darreres mostres del metavers que ha publicat Facebook ha recordat més una animació rància de la Nintento Wii del 2010 que allò trencador que se li suposa que ha de ser.

Veurem què passa amb Facebook en els propers mesos, però necessita replantejar-se moltes coses, tantes que potser fa trontollar el seu model de negoci, cada cop més qüestionat per les marques. Molta alerta, Facebook!

tracking