SEGRE
Rellotges esportius

Rellotges esportiusSEGRE

Creado:

Actualizado:

En el número anterior els vaig parlar dels rellotges esportius, en relació amb les ganes que tenim, a l’inici de curs, al setembre, de posar-nos en forma. Els deia que són un gadget útil i molt vàlid per fer esport d’una forma controlada, sabent en tot moment la nostra freqüència cardíaca, o la cadència de moviment, entre molts altres aspectes a tenir en compte. Avui vull aprofundir una mica en els rellotges esportius per saber en quin moment ens trobem i com es presenta el futur per a les grans marques del sector, que actualment són Garmin, Polar i Suunto. El cert és que el seu regnat és indiscutible: patrocinen prestigioses curses de muntanya, vesteixen els millors corredors del món, i la seva ciència, anys d’estudi i bon fer s’evidencien darrere dels seus productes.

No hi ha dubte que, siguin el que siguin els nostres requisits i necessitats, els trobarem en alguns dels productes d’aquestes tres marques, que tenen productes categoritzats segons tipologia d’esport i professionalització. Així, solen tenir gammes d’entrada, intermèdies i professionals. El que diferencia una gamma d’una altra són les prestacions, el nivell de precisió de les mesuracions o la qualitat dels seus components. Res de nou, a més preu, millor producte.

Les bàsiques solen tenir preus de fins a 200 euros, les intermèdies de fins a 400. I d’aquí en amunt hi trobem tota la categoria professional. Però el cert és que amb la majoria d’aquests aparells podrem córrer segurs per tot arreu, seguir les indicacions del GPS per la pantalla, o caminar amb una freqüència cardíaca determinada per millorar la musculatura cardíaca i la nostra salut cardiovascular. Però aquestes marques tenen un problema: Apple.

També es podria dir Google, o Amazon o Microsoft, però es diu Apple. La marca de la poma té com a objectiu ser el proper gran player del món dels rellotges esportius. Per capacitat, ecosistema i talent hi podrà competir. Li costarà convèncer els grans professionals de l’esport, que sempre voldran tenir una marca específica de referència, allunyada del convencional, però segur que Apple, quan ho faci, irromprà en el mercat.

tracking