SEGRE
Microsoft Designer

Microsoft DesignerSEGRE

Creado:

Actualizado:

Cop de Microsoft damunt de la taula. Mentre Apple segueix sent la reina del hardware, la companyia fundada per Bill Gates continua adaptant-se per seguir sent líder com a marca de serveis i software de qualitat. Prova d’això és el regnat perenne de la suite Office, que per cert d’aquí a poques setmanes deixarà aquest nom històric per anomenar-se Microsoft 365.

El cas és que avui els parlo d’un programa de Microsoft que vol revolucionar la creació de continguts, cada cop més vinculat a les plataformes digitals i pensats per a la seva futura difusió a les xarxes socials. Els parlo de Microsoft Designer, la nova eina amb què Microsoft vol atreure els creadors de continguts del futur. Amb Designer segurament s’emportarà part del pastís del públic semiprofessional de Photoshop i del públic habituat a fer anar programes com Canva, que han assolit l’èxit gràcies a la seva facilitat d’ús a través d’Internet.

Però Microsoft Designer té amagat un as important sota de la màniga, i és que funcionarà en part a través d’Intel·ligència Artificial. Així, quan comencem a crear contingut li podrem donar una sèrie de paraules clau i el mateix programa ens oferirà una sèrie de recomanacions, tant de dissenys com d’imatges creades amb IA per a l’ocasió, gràcies a la col·laboració amb l’eina DALL-E, d’OpenAI.

Per exemple, si esteu anunciant galetes en forma de cor la IA us oferirà una sèrie d’imatges úniques, creades artificialment per satisfer la necessitat creativa i creadora. Designer es podrà usar a més com a substitut de Power Point per crear presentacions, que amb la IA també podran contenir elements de disseny únics.

De moment, Designer de Microsoft es troba en fase de prova per a uns pocs usuaris, però no tardarà a arribar a tots els usuaris, que segurament la podran utilitzar de forma gratuïta amb modalitats de pagament per ampliar funcionalitats, tal com ha fet el mateix Microsoft amb un altre dels programes més destacats que han publicat darrerament, Clipchamp, el substitut del clàssic Windows Movie Maker.

tracking