SEGRE
Consells per vendre

Consells per vendreSEGRE

Creado:

Actualizado:

Segueixo avui amb el que vaig deixar obert el número anterior. Segona part de l’article Aplicacions per vendre. La setmana passada els vaig explicar a través de quines aplicacions podem vendre coses que ja no utilitzem, per tal de donar-los una segona vida i per tant afavorir el reciclatge. Però va quedar un aspecte pendent, un gran truc que és fonamental. Un gran truc que solventarà una de les grans preguntes que es faran cada cop que posin un producte a la venda: i això, quin preu té?

El preu. Perquè és possible que tinguem un producte al qual volem posar preu però del qual no tenim ni la més remota idea del valor real. Per exemple, farem bé a vendre un gerro antic per 5 euros? O potser els d’aquest estil es venen per 200? La diferència és substancial i dependrà sempre de tants condicionants com usuaris té Internet.

El truc que els ofereixo avui és una guia de referència per tal de valorar preus de productes similars, idèntics o de la mateixa marca i model. Si ho recorden, la setmana passada els vaig parlar de TodoColección, una gran plataforma de compra i venda de productes de segona mà. Dins d’aquest plataforma hi trobaran una secció anomenada Orientaprecios, on podran veure per quan s’ha venut al llarg de la història, i dins de TodoColección, qualsevol producte. Només cal posar-hi la nostra referència, o la més aproximada possible, per veure el preu que en podrem demanar. Un altre truc és el mateix cercador. Tant Google com Bing tenen una pestanya pròpia que comerç electrònic, de manera que quan introduïm una referència, clicant a la pestanya de Shopping, veure on es ven el mateix producte, a quina plataforma i l’ordre de preus, ordenats de més car a més barat.

Així, si tenen un gerro antic que no saben si val 5 o 200 euros, potser gràcies a aquestes eines veuen que forma part d’una col·lecció molt limitada o que és de tal artista de principis de segle, i que per tant té un valor molt més elevat del que podrien esperar, i públic esperant per comprar. La diferència, deia, és substancial.

tracking