SEGRE
Twitter, sobredimensionada

Twitter, sobredimensionadaSEGRE

Creado:

Actualizado:

Un terratrèmol ha sacsejat les principals tecnològiques del món. Twitter tremola, i no és per la compra de la xarxa pel magnat Elon Musk, sinó per una cosa lleugerament diferent de la qual Musk té poca culpa.

A Musk li hem d’atribuir disparar l’escopeta dels acomiadaments, que ha patit el 50% de la plantilla. Un drama majúscul que finalment afectarà 4.500 persones i que Musk assenyala com a urgent per deixar de tenir pèrdues milionàries.

Ho és, de dramàtic, però pocs analistes han assenyalat la sobredimensió en matèria de personal que tenia Twitter. És una xarxa social molt important amb milions d’usuaris, però necessita tenir 9.000 treballadors? La resposta, que també han donat altres veus autoritzades del sector, és que no.

Una d’aquestes veus autoritzades és el mateix Jack Dorsey, cofundador de Twitter i CEO fins fa un any. Utilitzant el mateix Twitter, Dorsey demanava disculpes públicament per no haver fet bé les coses, i haver engreixat i expandit la part de recursos humans d’una forma massa ràpida.

Deia Dorsey que entenia que molts dels acomiadats estiguessin enfadats amb ell. Si Musk disparava l’escopeta dels acomiadaments és perquè estava carregada de pólvora que el mateix Dorsey havia propiciat.

I de la tremolor de Twitter al terratrèmol de Meta. I és que pocs dies després vam saber que Zuckerberg iniciava un pla per acomiadar 11.000 treballadors, el 13% d’una plantilla de prop de 100.000 treballadors.

Podem tenir en compte que Meta és moltes més empreses i equips que Twitter, però sembla que de nou es parlarà d’empresa sobredimensionada. Els plans de Meta responen a la pèrdua del valor de la companyia d’un 60%, al fracàs –de moment– estrepitós que suposa el metavers, i el neguit dels inversors.

Caldrà veure ara com actuen la resta de plataformes socials. Hi haurà un efecte contagi a xarxes més petites com Pinterest o LinkedIn? Com repercutirà el gegant TikTok xinès a aquests plans? Hem arribat a la saturació pel que fa a les xarxes socials? Ho seguirem de molt a prop.

tracking