SEGRE

L'assetjament sexual disfressat de seducció

Espai Cavallers acull fins al 8 de maig l’exposició ‘Treure’s les ulleres de rosa’

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Amb l’objectiu de donar a conèixer l’art en femení, la galeria Espai Cavallers exposa fins al dia 8 de maig l’obra de deu artistes de Lleida, Màlaga, Barcelona, Tenerife, Nigèria i Barcelona, sota el títol Treure’s les ulleres de rosa. La mostra té com a única temàtica l’assetjament sexual, “però no des del punt de vista de la violència que és com es tracta habitualment, sinó des del punt de vista de la seducció. Aquesta situació que es va produir a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida i la cineasta Isabel Coixet l’ha explicat al documental El sostre groc”, comenta la directora d’Espai Cavallers, Roser Xandri. Per a aquesta galerista era important trobar deu artistes que estiguessin compromeses amb l’art en femení, “perquè quasi sempre les dones han estat el subjecte en aquest tipus d’exposicions i jo volia que les dones fossin les artistes”.

Roser Xandri va decidir apostar per artistes molt noves, que no havien exposat mai a Lleida. Ha estat una feina de més de sis mesos d’anar buscant creadores compromeses amb l’art en femení. “També cercava el tema conceptual i, evidentment, la tècnica i la plàstica. Per a mi és molt important que les artistes que exposen a l’Espai Cavaller m’agradin perquè llavors és molt més fàcil traslladar el missatge de la mostra als visitants i als clients”, explica Xandri, que afegeix que “també volia que hi hagués creadores de Lleida perquè aquí tenim molt de talent femení i que s’adequava a la temàtica d’enguany.

I va triar la creadora Sònia Alins amb les seves Dones d’aigua, que mostren la part  més valenta, forta i empoderada de les dones i l’artista Míriam Fuentes, que a més és una de les actrius que apareixen al documental El sostre groc i, per tant “estava clar que no hi podia faltar”. Perquè, a més a més és, precisament Míriam Fuentes, la que  fa la presentació de l’exposició en un díptic en la qual afirma que “treure’s les ulleres rosa és un gest metafòric de mirar la realitat sense disfresses. Fa referència a la  necessitat de canviar el discurs social per millorar la detecció, prevenció i acompanyament en casos d’abús”.

Completen l’exposició de l’Espai Cavallers Cristina Blanch, Tatiana Blanqué, Laura  Bofill, Elsa Garate, Olivia Mae Pendergast, Núria Meseguer, Teresa Riba i Inés  Vallsfortuny. Es pot visitar fins al 8 de maig. 

tracking