SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnica

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Una de les grans sorts

que he tingut en la vida és poder dedicar-me al món del vi. Però aquest és dinàmic i són molts els vessants que en formen part. No només al servei del vi, que és el meu dia a dia, sinó que també fent tastos en diferents versions, així com també en la formació de futurs professionals.

El vi del qual avui us parlo em va semblar interessant per ocupar aquestes lletres. En passats escrits ja vàrem parlar d’un vi del mateix projecte, el Sicus Xarel·lo Vermell. Aquest s’elabora a la zona del Baix Penedès, al poble de Bonastre. La pensada de parlar d’aquest vi la vaig tenir durant la darrera classe del curs de sommeliers que es feia a Girona, estava entre els vins que vam tastar per fer la part pràctica de la classe.

Eduard Pié és l’artífex i ànima de Sicus. És un jove productor, encara que vell amic. Ens vàrem conèixer ara farà un decenni al curs de sommeliers de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona. En aquells temps ja ens parlava, als passadissos entre classe i classe, de vinificacions en àmfores i de respectar al màxim la puresa de la varietat de raïm utilitzada. La veritat és que, d’ençà fins ara, la cultura de la no-utilització de fusta per elaborar vins ha anat en augment. Per això cada vegada és més comú el fang, l’argila, la ceràmica o el ciment en comptes del roure francès, americà o del que s’importa de països de l’est. Aquest monastrell és un bon exemple que hi ha més solucions que el roure perquè els vins envelleixin. De color intens i potents aromes a fruites vermelles madures, el vi es presenta franc en nas, amb un ample recorregut aromàtic que comença per la part de les fruites i que també es poden percebre espècies, herbes aromàtiques i notes salines. Aquestes darreres aportades pel garrut (el nom que adopta el monastrell en aquesta zona) quan és plantada en zones de clima càlid. Fragància en nas, combinada amb un ample pas de boca i, sobretot, destacat sabor a fruita vermella. Ideal per a amanides o plats on aquestes fruites en siguin protagonistes, ja sigui en cru o cuites.

fitxa tècnica

fitxa tècnica

tracking