SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnica

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Un dels grans sommeliers del nostre país, l’amic Ferran Centelles, afirma que el millor maridatge per al vi és beure’l en companyia. Avui he volgut començar amb aquesta reflexió perquè el cava que us explico va ser gaudit al màxim perquè és un producte excel·lent però, sobretot, per la companyia.

Diferents són els escrits que en aquest espai he dedicat al celler Gramona, i és que aquesta casa és tan versàtil i sap tocar tan bé tants pals, que volíem explicar un dels seus millors caves que és, alhora, un dels menys coneguts. D’Argents en trobem dos, el blanc fet de chardonnay, on destaca la estructura cremosa i, sobretot, la fina bombolla obtinguda gràcies als més de 40 mesos de criança; i el rosat, un pinot noir de vinyes de trenta-cinc anys d’edat reconvertides a l’agricultura biodinàmica en els últims temps. Aquesta pràctica aporta al sòl de les vinyes una màxima biodiversitat, evitant així plagues i malalties.

Per tractar la vinya es fan ells mateixos els compostos, tant d’origen animal com vegetal, per tal d’aportar a la terra els nutrients necessaris. Un gran treball en vinya per obtenir un gran raïm i poder fer, així, un gran producte. Aquest és l’únic secret d’un bon vi i aquest és el cas del Gramona Argent Rosé’12.

Quan cau a la copa l’escuma puja lentament amb unes finíssimes bombolles que es mouen en un pàl·lid cava de color rosat. Potser seria més just dir tacat ja que és molt delicat de color. En nas és ben diferent de tota aquesta part tímida que trobem a través dels ulls: aromes intensos a fruita vermella fresca –maduixes acabades de collir, groselles i cireres en perfecta maduració– acompanyen les roses i violetes que surten des de la part més fina des d’un punt de vista aromàtic. En boca és saborós i, sobretot, fresc, delicat, tímid, subtil i lleuger sense perdre, al mateix temps, una certa estructura. Es nota que fermenta en fusta. És un dels grans caves que trobem en el nostre entorn i que, amb una bona companyia, baixa la mar de bé.

FITXA TÈCNICA Celler: Gramona Zona: DO Cava Varietats: Pinot Noir Tipus de vi: Cava Gran Reserva Grau: 12% Preu: 28,95 €

fitxa tècnica

fitxa tècnica

tracking