SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

J

udit Sogas

és una de les dones amb més prestigi de Costers de Segre perquè treballa amb rigor i regularitat, és una cirurgiana vitivinícola. Si repassem anyades passades del seu Xarel·15, podríem trobar una netedat aromàtica característica. L’aroma de pera sempre ha sigut present en totes les collites que ha fet, fossin primerenques, fredes o càlides. Amb aquesta columna vertebral només ha hagut d’anar polint el treball amb la fusta, i els resultats han sigut cada any més bons.

A partir del 2015 va canviar de nom, va deixar el Xarel·15 enrere per dir-se Sols Xarel. Com si una vegada obtinguda la maduresa com a producte la Judit ja pensés a fer un segon vi. Una cosa que no us podeu perdre és visitar les seves vinyes, ja que estan en un paratge espectacular. Des d’Artesa cap a Rubió de Baix s’enfila un camí direcció al Castell, que es troba en un altiplà tot just al costat de les vinyes. El camí passa a tocar del riu Segre que s’allunya i s’apropa fins que el deixem enrere. El celler és una humil edificació, on reposa el vi de l’anyada anterior en ampolles després d’haver passat uns mesos en bótes.

Si parlem de la darrera collita, la 2016, podem dir que el vi respecta el seu ADN. La fruita blanca, i sobretot la pera, és l’aroma predominant. Al seu costat podem trobar diferents famílies aromàtiques: flors, espècies i herbes són presents en forma de gessamí, canyella i espígol. El seu pas de boca és sempre voluminós amb textura i, sobretot, saborós. En destaquem l’elegància, així com la capacitat de fer-nos notar tots els seu aromes en el gust. Com a detall: té una entrada lleugerament salina. A nivell de maridatge podem dir que és un vi tan complex que el més interessant seria buscar un plat d’alta cuina on la pera en fos la protagonista. Tanmateix, una combinació que encaixa perfectament, i que podem fer a casa, és una torrada amb sardina fumada amb raïm i daus de pera.

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking