SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Olivia Bayès i David Marco

són els propietaris de Marco Abella. No són gaires els que han deixat una bona feina per llençar-se de cap al món del vi, però ells ho van fer. Van començar el 2001 i no els ha faltat sentit comú i olfacte per fer-se un lloc en un món que els era absolutament nou. Quan els preguntes com valoren tots aquests anys et responen que han superat la prova.

La qualitat dels seus vins és reconeguda tant a casa nostra com a fora, i és que són un dels pocs cellers que gaudeixen de bones relacions comercials amb la Xina, meca comercial per a molts cellers, encara que no tots hi acaben fent tractes. Porrera és l’escenari on trobem el celler. Els costers que envolten aquest petit poble on reposen les vinyes són el decorat que forma part de cada un dels vins que elaboren. De les nou referències que comercialitzen, quatre són de finca.

Un aspecte a tenir en compte és que actualment elaboren vins sota el paraigua de la DOQ Priorat, com també en fan amb la DO Catalunya. Els que fan amb aquesta última denominació d’origen es consideren els vins d’entrada al projecte Marco Abella. Encara que estan fets fora de la seva zona de confort (el Priorat) utilitzen les mateixes varietats.

De tots els vins del celler, avui volem destacar el treball que, any rere any, han anat fent amb l’Òlbia. És un dels vins blancs amb més caràcter de la Catalunya interior i fa molts anys que em té el cor robat. Garnatxa blanca,

viognier

i pedro ximenes són els raïms que componen el minuciós cupatge d’aquest blanc, criat durant sis mesos en bótes de roure francès i que conformen la meitat del vi. Un cop passat aquest temps el resultat s’ajunta amb la resta, que reposa en dipòsits d’acer inoxidable.

Aromes mediterranis de flors i fruites blanques són l’element principal del vi. No em puc estar de dir que el treball que hi ha darrere de l’Òlbia per destacar la seva textura en boca és sincerament màgic.

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking