SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Mireia Torres Maczassek

, responsable del celler Jean Leon, és la filla gran del matrimoni Torres Maczassek. L’eslògan d’aquest celler penedesenc, situat a Torrelavit, ens diu: ‘Un home, un temps, un vi’. Des de la meva humil opinió avui el missatge hauria de ser: ‘Una dona, actualitat, un vi”.

Intentaré explicar-me per a qui no conegui la història d’aquest celler i del mític Jean Leon. Aquest senyor que va fer les amèriques realment es deia Ángel Ceferino Carrión Madrazo i va néixer a Santander l’any 1928. Als anys cinquanta del passat segle va arribar a Hollywood, a Califòrnia. Desprès de treballar al restaurant de Frank Sinatra va obrir el seu propi local juntament amb James Dean i altres famosos de primer nivell: es deia Scala, d’aquí el nom del vi. Ceferino va decidir buscar un lloc per establir-hi un celler i va decidir-se per l’Alt Pendès. Tot i ser un establiment de categoria els vins que servia no li acababen d’agradar. L’any 1973 ja podria oferir les primeres ampolles del seu propi vi. Però la vida se li va girar quan el càncer es va creuar en el seu camí, aleshores decidí vendre el celler a Miguel Torres. L’any 94 va passar finalment a mans de la família Torres, i ells varen seguir amb el treball fet fins aleshores amb el cabernet sauvignon, merlot, petit verdot, pinot noir i chardonnay. Anys després, a totes aquestes varietats hi van sumar el xarel·lo i el sumoll. Avui us volem parlar de la primera espassa del projecte: el Vinya la Scala Gran Reserva 96. Un cabernet de vinya vella, plantat sobre terreny pobre amb base de calcari, argila i pedra. Desprès de 24 mesos en bóta i tres anys en ampolla surt l’any 2003 al mercat. El fet que quedessin ampolles al celler va fer que temps més tard, l’any 2015, tornessin a sortir a la venda. La veritat és que es troba al moment més àlgid per al consum.

Des d’aquestes pàgines felicitem Mireia Torres per haver seguit amb el llegat d’en Jean Leon i, sobretot, fer-ho amb bona nota.

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking