SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Rita Nogueroles

és la dona d’en Joan Ignasi Domènech, idearis del que és avui Vinyes Domènech a Capçanes. Aquesta parella, que mai s’havia dedicat al món del vi, aterra l’any 2002 en un marc incomparable: la finca que avui acull totes les ampolles del projecte. Dedicats al món de la docència i l’assessorament energètic, el matrimoni Domènech Nogueroles, amb el canvi de mil·lenni decideixen comprar una vinya al Montsant. Avui, aquella vinya enmig del bosc, a la qual s’accedia per una pista forestal, avui en dia acull un dels millors cellers del país.

Tinc la sort de conèixer el projecte des dels seus inicis. He vist com aquella pista, a vegades inaccessible per la pluja, ha millorat molt i ara és ben transitable. Una idea que millora perquè el treball que fan any rere any en Toni Coca (enòleg assessor des de el primer dia) i el Joan Ignasi es va polint per convertir-se en projecte d’envergadura.

Vinyes Velles de macabeu, garnatxa blanca, carinyena, garnatxa negra i garnatxa peluda, que és la joia de la corona, són les varietats que cohabiten amb oliveres, pins i un bon munt d’herbes aromàtiques que envolten la vinya. Miris on miris, tot és un bosc espés en el qual no entra la llum.

D’entre els seus Furvus, Rosat, Teixar, Bancal del bosc blanc i negre, el Boig per Tu o els vins de Vinyes Velles de macabeu o carinyena, hi trobem el Rita. Vi homenatge a la dona de la casa. I és que ella fa molts anys que viu envoltada d’homes, ja que a casa seva, a banda d’en Joan Ignasi, hi ha el Marc i l’Edgar, els seus fills.

La Rita és elegant, subtil, amb una immensa simpatia, sincera i discreta; sempre té una rialla que et fa sentir bé. Però el que més destacaria, és la lluminositat dels ulls blaus.

El Rita en nas té una càrrega de fruita blanca fresca brutal (pera llimonera i poma golden amb un fons de nectarina); de fons es poden percebre les notes d’herbes aromàtiques com l’espígol o el llorer.

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking