SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

FITXA TÈCNICA Celler: Esteve Gibert. Zona: DO Penedès (Muntanyes d’Ordal). Varietat: macabeu. Tipus de vi: blanc en bóta. Grau: 12º Preu: 13 €

Laura Esteve és la filla d’en Josep Esteve, la tercera generació d’una família de viticultors dels Casots, municipi de Subirats a la subzona de les muntanyes de l’Ordal. Com molts altres pagesos de la zona, va caure en el que feien molts productors durant dècades: vendre el raïm als grans cellers del Penedès pel bon preu que els pagaven. Però aquesta bonança va durar el que va durar. Un cop el preu del raïm va caure, per poder compensar-ho s’havien de produir cada anyada més hectàrees. Aquest creixement constant va crear una situació insostenible per a moltes cases del Penedès: era inviable comprar més terres per produir més per treballar cada vegada amb menys marge.

Un bon dia, la Laura va passejar l’Albert López per les 19 hectàrees de vinya que tenien. Ell llavors feia poc que havia acabat els estudis d’enologia i en Josep li va proposar fer vi per recuperar el llegat d’una família de viticultors amb una gran tradició. Era l’any 2009, varen comprar dos dipòsits, una premsa i es varen lligar la manta al cap i cap a endavant a fer vi.

L’Albert, parella de la Laura, pertany a un grup de joves que a començaments del segle XX van començar a assumir el reptes de passar al capdavant de cellers i dedicar-se a la producció del vi. Jo personalment el vaig conèixer en un curs de sommeliers. Ell no volia pas dedicar-s’hi, però sí que tenia ganes de tenir una visió més àmplia i transversal del món del vi, entendre’l des d’un altre punt de vista.

Tornem al celler: després d’uns anys, i amb prou distància suficient, podem dir que les coses els han anat força bé. Actualment elaboren cinc vins, la gran majoria fets amb varietats autòctones com el sumoll, el xarel·lo o el macabeu. De tota la gamma, he de confessar que sóc un apassionat del Picapedrer. Un macabeu de vinyes velles elaborat amb molt de respecte i amb una lleugera criança que el fa sincer, amb notes de fruita blanca però caràcter i pas de boca robust.

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking