SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Ruth Fullat,

juntament amb en Marco i Gino Bernava, són els artífexs del concepte Bernaví. Una de les millors coses del nostre ofici, el del sommelier, és poder compartir estones amb els elaboradors. Ja sigui en el seu hàbitat natural (en el seu celler) com també quan tens la sort que es desplacin fins al restaurant on treballes per tastar els seus vins. Va ser en una estona d’aquestes compartint tarda i coneixent vins quant vaig conèixer en Marco.

En la distància curta el seu comportament era calcat a la que tenen molts italians: energia, passió i un punt de bogeria. Passada una estona em vaig adonar que estava davant d’un gran coneixedor del món del vi. D’entre els seus vins (5 de blancs i 3 de negres) elaborats amb varietats com macabeu i garnatxa blanca per als vins blancs i el morenillo, samsó, garnatxa negra, merlot, cabernet sauvignon i franc i fins i tot Montepulciano d’Abruzzo per als negres, integren els vins de la família. Família perquè en Marco i en Gino són germans però és que la Ruth i en Marco són parella: tot queda a casa.

La tarda passava i anàvem tastant els diferents vins. Rusticitat, autenticitat, territori i originalitat. Rusticitat perquè saben transmetre la zona d’on provenen els vins. Transmetre a la copa la part àrida i càlida de la Terra Alta. Autenticitat al treballar amb varietats autòctones però també amb adaptades a la zona treballant-les com les de aquí. Territori perquè defensen la zona on estan ubicats com la seva Itàlia natal. I originalitat, no només amb la barreja de varietats (cupatge) que fan si no que tenen la capacitat de fer un vi rosat amb raïm negre i fins i tot un blanc de raïms negres. De tots, el Ca’Vernet, fet amb cabernet franc i sauvignon, va destacar de la resta per la puresa de la representació de les varietats. Però també per què en un clima càlid extrem com és la Terra Alta la maduresa del raïm està en el seu punt ja que no se li noten les aromes a pebrot típiques dels cabernets de clima càlid.

tracking