SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Mar Capdevila

i Lluís Raventós són els protagonistes d’avui. Feia dies que tenia recollida molta informació sobre el seu projecte, però no ha sigut fins que he tastat el vi que no m’he atrevit a fer-ho. Ara puc confessar que el seu vi és un dels que més m’ha sorprès darrerament. Me’l va presentar l’amic Ton del Cigró d’Or, a Vilafranca del Penedès. De tant en tant m’agrada anar-hi a menjar, però sobretot a beure per conèixer vins nous i també noves maneres de treballar. El Penedès sempre serà un referent dels escumosos. Ara que el món del vi escumós català està en una època de canvis us volem parlar d’un mètode elaboració que darrerament va agafant força.

El tradicional consisteix a embotellar el vi a mitja fermentació i deixar que l’acabi dins de l’ampolla. És aleshores quan el carbònic es queda dins de l’ampolla i es converteix en bombolla. Aquesta practica es defensada per molts elaboradors per ser l’escumós del Mediterrani, ja que hem de recordar que la gran majoria de vins escumosos estan fets pel mètode

champenoise

o tradicional. Procedent de dues fermentacions i acabant el producte amb licor d’expedició o no. L’ancestral és un vi d’una sola fermentació que s’acaba un cop s’ha degorjat (això vol dir separar la part sòlida resultant de la fermentació en ampolla de la líquida) s’acaba afegint el mateix vi. Elaborat amb garnatxa negra i d’una producció que no sobrepassa les 800 ampolles, aquest ancestral té una entrada lleugera on podem percebre les tímides notes de fruita vermella que ens recorden a les maduixes fresques i groselles. El seu carbònic xiuxiueja de manera lleugera per tota la boca i provoca pessigolles que confirmen les notes de fruita. També n’apareixen de florals que ens recorden a la violeta. Un vi gens pesat, refrescant però amb caràcter i elegància. Ideal per fer d’aperitiu o per prendre en una sobretaula amb bona companyia.

tracking