SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Marta Milà

és, actualment, la responsable del celler Mas Comtal, ubicat a Avinyonet del Penedès, a la subzona del massís del Garraf. El seu pare és Joan Milà, un dels gurus més importants que ha donat el nostre país en matèria de vins, assessor de referència de molts projectes vitivinícoles reeixits arreu del país. Malauradament va perdre la vida en un accident tornant del Somontano el 2010. Aleshores la Marta no va tenir més remei que assumir la nova situació i agafar les regnes del projecte familiar.

Seguint l’estela del seu pare, gairebé una dècada després podem dir que el projecte està consolidat amb aquest nou lideratge. Trobem la seva gamma de vins repartida en cinc famílies: els joves, els Antistiana, els Petrea, els clàssics Penedès i els dolços. Avui ens centrarem amb els Antistiana, vins monovarietals que provenen d’una sola finca. Incrozio Manzoni, xarel·lo i cabernet franc són les tres varietats que els integren. Avui profunditzarem amb el xarel·lo, un vi fet amb raïms de vinyes d’uns seixanta anys plantades en vas. Fermentació a baixa temperatura que allarga el procés però que extreu lentament els aromes i les notes gustatives de la varietat. Un cop ha fermentat, s’extreuen les mares més gruixudes i se’n deixen les més fines durant quatre mesos perquè el resultat final guanyi en volum.

Notes marcades de fruita blanca (pera i poma), herbes aromàtiques (fonoll) i flors (flor de camamilla i de cap blanc) són les aromes més intenses que trobem en el primer cop de nas.

A nivell de pas de boca percebem la rusticitat de la varietat, però també l’estructura glicèrica d’haver deixat les mares en el vi, que el fan agradable i amb bon pas. És saborós, amb certa estructura, amb un bon tacte de boca llarg i persistent. Un aliat excel·lent per gaudir-lo de manera completa seria un un peix blanc fet al forn sobre unes làmines de poma verda i acabat amb una sabaiona salada de fonoll.

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking