SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Gran aposta.

Alta Alella MIRGIN Gran Reserva 2015, el cava que el propietari del celler Alta Alella Josep Maria Pujol-Busquets defineix com “l’expressió de la frescor com una manera d’entendre el cava”, s’estrena en la categoria de Gran Reserva, un pas endavant en l’aposta per la qualitat i el prestigi dels caves d’aquest celler del Maresme des dels seus inicis, Al 1991.

Aquesta referència s’afegeix als caves Gran Reserva i caves de Paratge Qualificat que ja elabora el celler, i reforça la personalitat d’unes propostes cosmopolites i avantguardistes, tal com les defineix el fundador d’Alta Alella. El que us presentem avui és un cava ecològic Brut Nature –sense addició de cap licor per no maquillar el producte“–, elaborat amb les varietats tradicionals pansa blanca (xarel·lo), macabeu i parellada procedents de sòls de sauló amb orientació sud-est i a una altitud entre 150 i 300 metres sobre el nivell del mar. Després d’una verema manual en caixes petites, fermenta cada varietat per separat i realitza una criança en ampolla d’entre 30 i 42 mesos abans d’arribar al mercat amb la data de degollat inclosa a la seva etiqueta. A banda del seu contingut, l’ampolla també sorprèn. És com un nou vestit que reforça el seu caràcter mediterrani i marí, amb el blau com a base, a més d’indicar el segell “vegan friendly”. L’etiqueta frontal destaca el nom del vi, MIRGIN, que prové de la unió dels noms de

Mir

eia i Geor

gin

a, filles del matrimoni Pujol-Busquets Guillén, i la seva categoria de Gran Reserva. La contraetiqueta reflecteix, en blau, una fotografia de la casa familiar Can Genís, construcció modernista barcelonina on radica el celler al Parc Natural Serralada de la Marina. Pel que fa al cava en si, és de color groc pàl·lid i reflexos verdosos, amb aromes de fruita blanca, cítrics i ametlles verdes. En boca és lleuger i fresc, amb tocs de fruita blanca que s’adornen amb notes de pastisseria. Rodó i delicat en el paladar. En definitiva, una delícia.

tracking