SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Aires de la Mediterrània.

Són temps difícils i hem de trobar al·licients que ens facin passar aquest tràngol que estem vivint de la millor manera possible. Nosaltres no podíem triar una altra opció que no fos donar a conèixer un “naixement” i, esclar, és el d’un vi. Es tracta d’un nou membre d’una família nombrosa, la de Raventós i Blanc, i una de les seves branques és el seu projecte Can Sumoi. Aquesta aventura neix de la passió de la 21a generació de la família Raventós, Pepe Raventós. Ell se sent més viticultor que enòleg. Les seves experiències el van portar a conèixer grans mestres del Jura, d’on va sorgir la seva inspiració per l’elaboració d’aquestes referències naturals; uns vins purs, sense intervenció, salvatges en essència, nascuts d’una terra abandonada durant molts anys, però d’un potencial enorme. Can Sumoi és una finca del massís de Montmell, a l’Alt Penedès, que data del 1645, a 600 metres sobre el nivell del mar i plantada únicament amb varietats autòctones com poden ser el xarel·lo, sumoll i parellada.

El Can Sumoi que us presentem avui és un vi natural d’alçada a partir del cupatge de garnatxa i sumoll. És un negre purament mediterrani vinificat amb la mínima intervenció. El sumoll, varietat gairebé desapareguda que està recuperant el celler, aporta frescor, rugositat i complexitat aromàtica de fruita silvestre i aromes de plantes mediterrànies. La garnatxa, per la seva banda, li atorga finor, elegància, delicadesa i fruitositat. Un 2018 jove, fi, complex, elegant i fresc que no conté cap producte enològic afegit i no està estabilitzat ni filtrat. I si voleu conèixer més elements de la família, us recomanem que visiteu el web

raventos.com

i entreu a “Can Sumoi”. Allí us presentaran el Perfum 2019, La Rosa 2019, Xarel·lo 2019, Ancestral Sumoll 2018 i Ancestral Montònega 2018. En definitiva, per triar i remenar i distreure’ns de les cabòries d’aquests dies i que fins i tot podem rebre a casa.

tracking