SEGRE
més informació

més informacióLLUÍS JOU

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Per Sortir a fer un

bocata

era sinònim de fer un mos, menjar qualsevol cosa i fer passar per sobre la companyia. Ho era fins al passat mes de desembre que es va inaugurar Bokadium a Lleida.

Bokadium és el temple dels

bocates

mudats

per als amants de la bona cuina, també quan es parla de fer un mos. El Miquel Robles, el Marc Majos i el Manel Porras són els tres socis d’aquest nou local situat al carrer Torres de Sanui, 24. “Volíem aportar una altra opció a la gastronomia de Lleida i vam pensar en la idea que ha acabat essent Bokadium, que expliquem que són plats de forquilla i ganivet entre dos pans”, diu el Marc, xef autodidacte que ha creat la carta de dotze entrepans de Bokadium. Al juny del 2018 van començar amb la idea, van dissenyar la carta i, finalment, van trobar i reformar el local que avui dia té un aforament aproximat d’unes 50 persones.

Aquest espail obre totes les nits de l’any. Els migdies de dilluns a divendres ofereixen un menú que dóna a escollir entre quatre entrepans i les nits i els caps de setmana va a carta, excepte el diumenge al migdia, que tanquen. Entre els entrepans que més surten està Er Calamà, que és de calamar fresc fregit amb farina de cigró, amb pebrots del padró, julivert i all i oli; i l’Smoked Cow, amb melós de vedella cuinat a baixa temperatura durant vuit hores, sobre una base de tomata fresca, formatge Idiazábal i salsa pesto feta pels dos cuiners de Bokadium. A la carta trobaran 12 tipus d’entrepans, entre els quals n’hi ha de carn, peix, vegetarians i vegans. Hi ha un apartat pensat especialment per als petits de la casa, com el Miniwini, amb pernil dolç, pollastre i quètxup casolà. Cal destacar també que el pa és recepta exclusiva i del dia. “Ens el fa un pastisser per a Bokadium i n’hi ha de diferents tipus que recomanem segons el plat”, explica el Marc en el que vindria a ser un concepte exclusiu de maridatge de pa amb carn, peix o vegetals.

Si volen fer reserves, ho poden fer a reserva@bokadium.net o al telèfon 973525122. Però Bokadium accepta també reserves a través d’Instagram. Els poden seguir a @bokadium i aprofitar els concursos setmanals.

tracking