SEGRE

HOSTALERIA NORMATIVA

Desenes de bars de la ciutat incompleixen la norma de rètols i fulls de reclamacions

La Paeria remet una cinquantena d’advertències a locals, fruit d’inspeccions de la Urbana || No tenen penjats cartells amb l’aforament, l’horari o la prohibició de vendre alcohol i tabac a menors

Creado:

Actualizado:

En:

La Paeria ha detectat que desenes de bars de la ciutat no disposen de rètols que indiquin l’aforament i l’horari del local, la prohibició de vendre begudes alcohòliques i tabac a menors i la possibilitat de demanar fulls de reclamacions, tal com determina la llei de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives. Almenys consten una cinquantena d’advertències aquest any a locals hotelers, a través de decrets d’alcaldia, fruit d’inspeccions de la Guàrdia Urbana. Alguns dels establiments no disposen de cap dels cartells preceptius, mentre que altres només d’algun.

En tot cas, els decrets apunten que es tracta d’infraccions que la normativa tipifica com a lleus. Així mateix, assenyalen que el reglament que desenvolupa la llei indica que en aquests casos “l’òrgan competent per sancionar pot substituir l’obertura i tramitació d’un expedient sancionador per una advertència” sempre que en un any el local no hagi tingut altres expedients i si el titular es mostra disposat a “reparar els fets constitutius d’infracció i ho fa tan aviat com sigui possible”. No obstant, els decrets apunten, també, que si no s’“esmenen les incidències”, sí que s’obrirà un expedient sancionador. La normativa tipifica les faltes lleus amb multes de 300 a 1.000 euros, i poden arribar als 2.000 si hi ha reincidència.

Els hotelers consideren que actualment estan sotmesos a un “excés de normatives”

El gerent de la Federació d’Hostaleria, Ramon Solsona, va considerar que els establiments han de complir un “excés de normativa” i va remarcar que només han estat advertits per no tenir penjats tots els rètols. Va afegir que, a més, les normatives van sent renovades i n’apareixen de noves, per la qual cosa els propietaris de locals hotelers sempre han d’estar atents a aquestes qüestions.

L’article 72 del reglament fixa que els establiments han de disposar de rètols o plaques normalitzades a l’exterior, visibles per a tothom, que continguin la denominació de l’establiment, espectacles o activitats recollits en la llicència, horari d’obertura i de tancament al públic i aforament.

També han d’informar del dret d’admissió i de les condicions d’accés, de la disposició al servei públic de fulls de reclamació i de l’ús de càmeres (si en tenen). A més, han de col·locar plaques o rètols previstos per la normativa de salut relatius a la venda i consum de tabac i begudes alcohòliques. S’han de redactar d’acord a la normativa de política lingüística, “en tot cas en català i sense perjudici que el titular vulgui tenir-ne també altres en altres llengües”.

tracking