SEGRE

SUCCESSOS FAUNA

Denunciat l'amo de tres gossos perillosos que van matar una cabra

La Urbana va decomissar els gossos a l’Horta de Lleida perquè el propietari no disposa de la documentació necessària || Els veïns van donar l’avís de l’incident

Publicado por

Creado:

Actualizado:

En:

Tres gossos de raça potencialment perillosa van clavar un brutal atac ahir a un boc assilvestrat a l’Horta de Lleida.

Segons va informar la Guàrdia Urbana, l’animal no va poder superar les ferides i va morir poc després. Per la seua part, el propietari dels gossos va ser denunciat al no disposar de la documentació necessària per a la tinença d’aquests animals.Els fets van tenir lloc ahir a les onze del matí, quan veïns de la partida Femosa van alertar la policia local per un atac de tres gossos a un boc assilvestrat que hi havia per la zona.

Un veterinari va visitar l’animal ferit però no va poder fer res per salvar-li la vida

Una patrulla es va desplaçar al lloc però no va trobar ni els gossos perillosos ni l’animal ferit. Llavors els alertants van explicar que el propietari havia tancat els gossos a casa i s’havia emportat l’animal ferit. La Urbana va buscar per la zona i va trobar l’home a la partida Vinatesa, on pel que sembla intentava desfer-se de l’animal ferit, segons fonts de la policia local.

Després de comprovar que el boc seguia amb vida, els agents van avisar el veterinari de guàrdia, però no va poder fer res per salvar la vida de l’animal, que va morir per les ferides provocades per les mossegades. La Urbana també va passar avís dels fets succeïts al departament d’Agricultura. Per la seua part, el propietari dels gossos va ser requerit perquè presentés la documentació dels animals, però no en disposava. Segons la Guàrdia Urbana, els gossos no disposaven de xip.

El propietari tampoc tenia llicència per a la tinença de gossos de raça potencialment perillosa ni assegurança. Per aquesta raó, els agents de la policia van decomissar els gossos i els van traslladar a la gossera municipal. Així mateix, van obrir diligències informatives que es presentaran als jutjats.

L’ordenança de civisme i convivència de la Paeria fixa la multa per tenir un gos de raça potencialment perillosa sense assegurança en uns 2.400 euros. No portar xip, tres-cents euros o portar-lo sense corretja, cent euros.

Una dona va resultar ferida per l’atac de 3 gossos fa dos anys ? Una dona de 64 anys va haver de ser hospitalitzada el juny del 2014 per un brutal atac de tres gossos de raça perillosa a la partida Terme de Grealó de Lleida. Com en el cas d’ahir, els tres gossos no estaven censats, no portaven xip i no tenien assegurança. Així ho va confirmar la Urbana, que va imputar el propietari, un home de 48 anys, per un delicte de lesions per imprudència i un altre de danys i una falta per no tenir cura dels seus animals. Arran d’aquest atac la Urbana va multar els propietaris de quatre gossos per irregularitats en la documentació dels animals o portar-los sense morrió. Es dóna la circumstància que l’any passat la Policia Local va aconseguir que un jutge ordenés el decomís d’un gos davant dels reiterats incompliments del seu propietari després de les sancions imposades.

tracking