SEGRE

El declivi del colós blau

L’edifici dels sindicats, conegut com el ‘Ducados’, fa anys que s’està deteriorant, fins al punt que CCOO i CGT han hagut de buscar un altre local || Té amiant, goteres, forats, esquerdes i sortides d’emergència que no funcionen, per la qual cosa suposen un veritable perill

El declive del coloso azul

El declive del coloso azul

Publicado por

Creado:

Actualizado:

L’històric edifici dels sindicats, conegut com Ducados, perquè la silueta i el color recorden un cartró d’un paquet de tabac d’aquesta marca, data del 1970 i les queixes i denúncies per part dels sindicats sobre el seu mal estat tenen més capítols que una telenovel·la.

Aquest bloc de l’avinguda Catalunya té deu plantes i forma part del patrimoni sindical que gestiona l’Estat i que cedeix als sindicats. En aquest cas, CCOO, UGT, CGT i representants d’empleats de la Generalitat. Tanmateix, CCOO va abandonar la seu l’octubre del 2016 i va llogar l’antic Col·legi d’Aparelladors i la CGT està des de primers d’aquest mes en un local del carrer Darrere Sant Martí.

Els motius: el seu deteriorament. Conté amiant, té goteres, forats, esquerdes en parets i sostre, ja que no s’ha fet el manteniment adequat, del qual s’ha d’ocupar el ministeri de Treball. A més, les sortidesd’emergència no funcionen i posen en perill la seguretat els treballadors. En aquest sentit, els sindicats han assenyalat en reiterades ocasions que ells paguen una quota per als subministraments i manteniment però creuen que s’ha deixat de mantenir “amb l’excusa que han de fer un nou edifici”.

I és que l’any 2005, l’ajuntament i el ministeri es van comprometre a construir-ne un de nou a la zona de Copa d’Or. L’any 2008, però, a causa de la crisi, aquest projecte es va veure “guillotinat” i la degradació de l’edifici es va anar accentuant.

Fa uns mesos els sindicats estaven negociant amb el ministeri poder anar a un espai de l’INSS “com a solució temporal”. Tanmateix, amb el canvi de Govern les negociacions s’han paralitzat i dubten que puguin traslladar-se abans del 2019. D’altra banda, confien que s’arribarà a una solució, “però que segurament serà tot molt lent”.

tracking