SEGRE
Publicado por

Creado:

Actualizado:

Les vendes on-line a Espanya són imparables. Segons l’últim informe de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), la facturació del comerç electrònic va augmentar en el tercer trimestre del 2016 el 16,3% interanual fins a assolir els 6.166,8 milions d’euros. Una dada que revela com els usuaris gestionen el seu propi temps, confien en les plataformes existents i miren de treure la màxima rendibilitat econòmica a les ofertes on-line.

Més dades rellevants: l’any passat la facturació va assolir els 24.185 milions d’euros, amb les agències de viatges i les aerolínies al cap- davant i el comerç online va créixer un 21%. I al capdavant s’ha situat el sector turístic, amb el 16,3% de la facturació total, que obté el percen- tatge més alt del negoci virtual. A continuació se situa el transport aeri, amb l’11,6% i la roba, en tercer lloc, amb el 5,0%. Aquesta tendència s’am- plia a tota la UE.

Segons l’Informe de Comerç Electrònic Europeu B2C, publicat per Ecommerce Europa, el 2016 les vendes a Europa es tradueixen en més de 500.000 milions d’euros, i el comerç al detall del Regne Unit representa més d’un terç del total.

Tendències de futur

Recorden l’escena de Minority Report en què Tom Cruise està fugint però en entrar en un centre comercial li suggereixen possibles compres personalitzades? És el que es coneix com Bea- cons, dispositius de Bluetooth que emeten senyals per registrar dades de comportament i connectar amb els dispositius dels usuaris. 

L’ús de tècniques de venda com la realitat augmentada o la virtual ressonen un any després que mig món estigués buscant Pokémons a sota les pedres.

Una altra fórmula és la compra multidispositiu. segons google, el 85% dels usuaris fan una compra en un dispositiu i la rematen en un altre. una de les grans novetats serà la logística de la compra: drons i big data associats als repartiments per assegurar la disminució dels costos.

Grans empreses espanyoles no han pogut sostreure’s a aquest fet i han creat plataformes d’ecommerce de molt bona usabilitat.

Un cas de succés és el de la companyia Renfe que en novembre va vendre en 39 minuts la seva última entrega de 25.000 bitllets promocionals a 25 euros, un registre de temps dins de la seva campanya #25AniversarioAve. A Renfe.com es reben 12,2 milions de visites al mes i es compra el 45% del total dels bitllets venuts. Una altra dada d’evolució interessant és que, segons fonts de la companyia, el 55% de les visites es reben a través de telèfons intel·ligents, una dada que suposa un increment d’un 165% respecte a l’any 2012.

NOMBRES RELATIUS I ABSOLUTS DE COMPRADORS EL 2015

VOLUM DE COMERÇ ELECTRÒNIC B2C (MILIONS D'EUROS)

tracking