SEGRE

Més instal·lacions a l'Institut de Guissona per a cicles de FP

Inauguraran un edifici que inclou planta pilot de producció

Publicado por

Creado:

Actualizado:

L ’Institut de Guissona compleix 15 anys de cicles formatius ampliant les instal·lacions. A partir del proper curs disposarà d’un nou edifici on els cicles d’indústries alimentàries gaudiran, a més d’una sala de tast i un laboratori, d’una moderna planta pilot de producció de productes elaborats.

Això enriquirà la formació dels alumnes, tant del cicle de grau superior de processos i qualitat en la indústria alimentària com el nou cicle de grau mitjà d’elaboració de productes alimentaris, estrenat el present curs amb una gran acollida. Tant és així que s’han cobert les 30 places ofertades i hi ha hagut alumnes en llista d’espera. Se li ha atorgat un caràcter més tècnic per a poder optar a més llocs de feina alhora que ha incorporat tocs de cuina que han estat molt ben rebuts per part dels alumnes. Tot plegat, sense deixar de banda l’essència , que és la indústria alimentària clau al país.

Pel que fa al cicle superior, s’ha consolidat com un dels referents en modalitat dual a Catalunya i actualment estan formant la vuitena (2n curs) i novena promoció (1r curs). Segueixen fent la dual, 1077 hores de pràctiques remunerades en empreses amb conveni com BonÀrea, Borges, Argal, Irta, El Pastoret de la Segarra, Pinsos Yak o Grup Pons, i formant els tècnics que treballaran en les indústries alimentàries de Lleida i Catalunya. Amb una metodologia que integra reptes, classes pràctiques i teòriques, els graduats troben feina en un 90% dels casos, un dels percentatges més alts d’incorporació laboral dins la FP a Catalunya.

Programa PFI, retornar l’alumne al món educatiu

El Programa de Formació i inserció (PFI) que va iniciar l’INS de Guissona ara fa dos cursos acadèmics, segueix rebent l’interès d’aquells joves d’entre 16 i 21 anys que han deixat l’educació secundària obligatòria i no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en cap tipus d’acció formativa. En aquest sentit, l’institut aposta per un itinerari adscrit a la familia professional Comerç i marqueting, per què el seu objectiu és proporcionar als alumnes, d’una banda, la possibilitat de tornar al sistema educatiu (accedint a l’FP) i de l’altra, l’aprenentatge imprescindible per poder accedir al mercat de treball.

D’aquesta manera, l’institut de Guissona segueix promovent un ventall de possibilitats i oportunitats per a tots els joves de la comarca. Ho fa conjuntament amb l’empresa bonÀrea, que recolza cada un dels projectes professionals i que dissenya, més enllà de la trajectòria acadèmica, un projecte de vida personalitzat.

Electromecànica, forjar especialistes en manteniment

Amb el cicle d’electromecànica va començar l’experiència en el món de la formació professional del centre. Des de l’inici s’han procurat satisfer les necessitats de personal especialista en el manteniment industrial de les empreses de la zona i adaptar els continguts del cicle Manteniment electromecànic a aquesta demanda. En aquest apartat podem assenyalar la creació de nous mòduls generats amb les HLLD (hores de lliure disposició) com, per exemple, un mòdul de fred industrial, que es va crear amb el primer conveni de col·laboració entre escola i empresa. Més tard, es va implementar la formació dual i actualment, les classes s’imparteixen en la modalitat ABP i sistema dual. El conveni amb bonÀrea permet a l’alumnat incorporar-se a l’empresa.

Gestió administrativa i informàtica, cicle 2x3

L’institut ofereix l’oportunitat de cursar un cicle formatiu 2x3, és a dir, obtenir dues titulacions de grau mitjà en tan sols tres cursos acadèmics. Es tracta dels estudis en gestió administrativa i sistemes microinformàtics i xarxes, en què s’adquireixen els coneixements i destreses per dur a terme la gestió quotidiana de l’activitat empresarial. En l’àmbit informàtic, s’aprèn a muntar i fer el manteniment d’ordinadors, així com la gestió de sistemes operatius dirigits a l’empresa. A més, el programa disposa d’un conveni de pràctiques amb bonÀrea. L’horari de 15.00 a 21.00 hores permet compatibilitzar els estudis amb la jornada laboral. Cal destacar també l’alt grau d’ocupació de l’alumnat un cop obtinguda aquesta doble titulació. 

tracking