SEGRE

8M, la lluita de les dones, continua

Regidora a la Paeria de Lleida per ERC-Avancem, diputada provincial i secretària de la Dona de la Federació Regional d’ERC de Lleida

Creado:

Actualizado:

Any rere any el moviment feminista es va fent més present i fort en diferents àmbits de la societat, removent consciències i interpel·lant-nos a totes i tots per canviar el nostre imaginari col·lectiu respecte del paper dels gèneres en la societat, el que s’anomena, canvis de mentalitat. En aquesta dinàmica els 8 de març dels darrers anys s’han presentat més combatius i ambiciosos.

S’ha fet molta feina, és cert i cal un reconeixement als moviments feministes, associacions de dones i moltes dones anònimes que van lluitar pel reconeixement dels nostres drets i segueixen lluitant perquè no es qüestionin ni patim cap retrocés en la seva aplicació. S’han introduït canvis importants fruit de la pressió de les dones però cal tenir clar que els que són realment decisius són els canvis de paradigma, canvis que han de tenir com a objectiu el desterrament del patriarcat dels nostres esquemes mentals. Si no anem cap aquí el poder masculí sobre les dones ens continuarà impedint arribar a una societat plenament lliure i igualitària.

S’ha fet molta feina però ens queda, tant o més, encara per fer. La bretxa salarial, la feminització de la pobresa, la doble discriminació de les dones immigrants racialitzades, la manca de valoració de les professions vinculades a les cures, el sostre de vidre, el ple exercici del dret al propi cos, la penalització de la maternitat en el mercat laboral o per promocionar professionalment....les múltiples violències que s’exerceixen contra les dones i un llarg etcètera de vulneracions dels nostres drets.

Des del moviment feminista es planteja aquest 8M com una jornada de vaga de 24 hores, amb accions, durant tot el dia de denúncia i reivindicació de totes aquestes i altres vulneracions de drets. Des d’ERC i Jovent republicà hi donem suport i cridem a la mobilització. Donem suport a la vaga laboral, de cures, de consum i estudiantil, la vaga total.

Cridem també a la mobilització, perquè les dones hem de ser protagonistes en la  desconstrucció del patriarcat, arran del masclisme i les desigualtats que se’n deriven, però també perquè volem construir societats més justes i equitatives, societats on puguem gaudir de l’espai públic amb total llibertat i seguretat, de dia i de nit.

Fem una crida pel 8 de març a totes les dones a no treballar, no consumir, no anar a classe i molt important, deixar la cura de la llar i la família als homes que de ben segur seran aliats nostres en aquesta lluita i ens donaran suport, des de la vora, a les nostres reivindicacions.

Dones, sortiu al carrer i participeu, sigueu actives en la construcció del nostre futur.

tracking