SEGRE

Creado:

Actualizado:

Ara fa més de deu anys, quatre dones lliures i molt diverses vam imaginar-nos com seria una associació composta per persones de diferent cultura, procedència i religió. Vam dirigir les nostres mirades en allò que compartíem, en les similituds que teníem i vam crear Dona Pas, una associació de dones solidàries que lluiten per la igualtat, l’apropament i el coneixement entre cultures.

Nosaltres sempre hem pensat que la diferència ens enriqueix, ens ajuda a obrir la ment, ens ensenya valors com la comprensió i la tolerància i ens ajuda en la tasca d’entendre que hem de conviure en un món on existeixen moltes realitats i persones amb parers molt diferents. La diversitat ens fa viatjar a indrets llunyans sense moure’ns del lloc.

Com seria la societat actual si sabéssim aprofitar tot allò que podem aprendre de nou? Nosaltres no volem tenir por, esperar que algú ens solucioni la convivència, o, el que es pitjor, jutjar l’altre.

Una paraula, llibertat: la veritat és que on acaba la llibertat d’una persona comença la llibertat de l’altra. L’ús del hijab per a algunes dones musulmanes és una elecció lliure. Per aquesta raó a Dona Pas creiem que no han de ser discriminades per raons socials, culturals o religioses.

Catalunya és laica, però som lliures de dur símbols i celebrar públicament actes religiosos o actes organitzats per entitats religioses dins els establiments públics.

Som dones i homes activistes lliures, que defensem la llibertat de pensament i d’acció respectuosa amb la dignitat dels altres en tots els vessants d’expressió humana: rebutgem la discriminació i el racisme, rebutgem la violència de gènere i els masclismes, rebutgem l’ús de la religió per interessos polítics, econòmics i per fanatisme, rebutgem els abusos de poder i de submissió de la dona, rebutgem els assassinats i les guerres, rebutgem les violacions dels drets humans, rebutgem la manipulació dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials, rebutgem les faltes de civisme en totes les seves formes, i rebutgem que cada dona no pugui decidir per ella mateixa.

Dona Pas va néixer amb la convicció que algun dia un altre món seria possible, un món més amable, un món més just, un món més lliure... i ho hem de fer entre tots.

tracking