x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

  • MARISA XANDRI

Presidenta PP Lleida

Amb o sense Covid, més fets i menys commemoracions

Actualizada 08/03/2021 a las 16:56
Marisa Xandri.

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Marisa Xandri.

SEGRE

En el Dia Internacional dels Drets de les Dones, enguany marcat per la covid, cal incidir un cop més en la gran tasca de construir una societat més justa i en igualtat. Portem un any immersos en una situació que ens està sacsejant a tots, tant des d’un punt de vista sanitari com econòmic, de forma molt dura. Dit això, ens fem nostre el lema “Per un futur igualitari al món de la covid-19” de Nacions Unides per aquest 8M, precisament perquè s’ha evidenciat que les crisis colpegen més a les dones; per això, cal incidir en la plena igualtat laboral que passa per posar fi a la bretxa salarial i fer realitat la conciliació i la corresponsabilitat. I en aquest sentit, podem afirmar que s’han donat passes, però no les suficients quan segons les darreres dades, al nostre país més del 85% de les excedències per la cura dels fills han estat sol·licitades per dones i només un home per cada nou dones abandona el mercat laboral per atendre als fills i les tasques de la llar. Reivindiquem el paper del gairebé un milió de dones que viuen en zones rurals, i on només un 20% es dedica professionalment al sector primari, bàsicament perquè les dificultats es multipliquen en aquest àmbit.

Fa quinze dies commemoràvem el Dia de la Igualtat Salarial, tan significatiu com el que celebrem avui. I només vull recordar, que l’actual Govern, el més progressista i d’esquerres de la història ha convertit l’Estat espanyol en el país de la UE on s’ha incrementat més l’atur femení -actualment, amb més de 2’2 millions aturades; on la bretxa salarial s’ha disparat fins el 21’4%; i s’ha retallat la pensió de la majoria de mares treballadores. Reclamem més fets i menys commemoracions.

Comenta el contenido

Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Descubrir
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre