SEGRE

Creado:

Actualizado:

Aquesta pandèmia ha posat en relleu les greus discriminacions que encara patim les dones, per tot això, les dones no ens hem d’aturar i hem de continuar movent el món i ser presents en tots els àmbits de la societat.

La igualtat entre dones i homes no és només una qüestió de justícia social entre persones, sinó que ha de bastir ponts per construir una societat més justa i les dones hem de seguir dempeus perquè aquesta crisi no suposi un pas enrere en els nostres drets i avanços socials assolits.

Cal aprofundir en el canvi de paradigma patriarcal de la societat, en la nostra societat encara s’hi arrelen estructures i situacions que dificulten el ple desenvolupament de les dones: desigualtat salarial, poca presència femenina en espais de poder, segregació ocupacional , violència masclista , manca de cor responsabilitat en les tasques de cura i de la llar són evidències que hem de seguir treballant i que no podem abaixar la guàrdia, perquè la millor protecció que la dona pot tenir és el coratge i la lluita diària sense defallir per crear una societat oberta, transparent on les desigualtats formin part del passat i aconseguir així la igualtat plena entre homes i dones. Cal apostar de forma decidida i ferma per polítiques de conciliació de la vida personal, familiar i laboral per garantir que les dones tinguin dret a gaudir-ne igual que els homes.

Garantir la igualtat d’oportunitats és avançar cap a una societat més democràtica i afavorir el benestar i desenvolupament humà; un gran repte que només podrem assolir amb la complicitat de tots, institucions ,agents socials, homes i dones. Volem decidir, caminar en total independència i viure en llibertat amb els nostres cossos, ens hi ajudes?

tracking