SEGRE
Joan Teixidó

Joan TeixidóSEGRE

Creado:

Actualizado:

Que estem sobrecarregant el nostre planeta és una evidència carregada de raons i dades científiques, com l’extracció de recursos i el model d’aprofitament de totes les energies possibles, avui amb debats intensos sobre la taula. El cert és que cada vegada necessitem més energia: cada vegada som més, cada vegada som més rics, i els nostres consums exigeixen cada vegada més.

Podem pensar que rebaixant la mobilitat, afavorida per la pandèmia i el teletreball, pot ser suficient, però això no és del tot cert. Sí, potser ens quedem més a casa, però canviant unes emissions per unes altres.

Cada cop que mirem una sèrie en streaming, obrim el correu, juguem a videojocs o naveguem per internet, estem emetent quantitats ingents de CO2 al nostre ecosistema. La cara amable és plena de logotips i de dissenys que solen venir de la Xina, però la cara posterior amaga centres de dades gegants com gratacels que consumeixen molt i emeten massa.

.

És per això que les Nacions Unides van aprovar fa un lustre l’Agenda 2030, l’estratègia mundial per reduir consums i rebaixar l’emissió de CO2, i tendir cap a un desenvolupament sostenible. En aquesta parcel·la, hi tenen un paper fonamental les empreses, totes, ja que solem pensar erròniament que això només afecta les més grans.

Totes és totes. Les empreses, i en aquest cas parlem de les tecnològiques de casa nostra, han canviat el gasoil per un vehicle elèctric i han començat el viatge en línia recta i directa cap a la sostenibilitat, que avui és parcial i que demà ha de ser total.

Empreses de casa amb un objectiu clar: ser empreses amb CO2 negatiu. El camí ni és fàcil ni ràpid, però comença per la conscienciació i segueix fins a ser sostenibles mediambientalment.

Conscienciar, actuar i revertir és el seu particular distància, mans i mascareta. Gravat a foc.

Seguim, tot recte. .

tracking