SEGRE
Joan Teixidó

Joan TeixidóSEGRE

Creado:

Actualizado:

En l’edició passada de Vint-i-dos, l’Òscar Ortega, secretari de l’Associació d’Empreses TIC de Lleida, ens alertava de la dificultat que tenen les empreses tecnològiques del territori per trobar talent qualificat. El clima i una oferta d’oci curta, escrivia, fa poc atractiu el territori per venir-hi a treballar. No era un article pessimista, sinó un article que mostrava una realitat que a vegades no volem veure.

En aquest número ho hem volgut investigar, i les empreses ens ho han corroborat amb un punt d’esperança: el teletreball. Amb la pandèmia va arribar el fet de poder treballar des de qualsevol racó del món, i això, que ja s’ha instaurat, és un punt disruptiu en aquesta dinàmica negativa de captació de talent.

Punt per a Lleida. Aquest teletreball també ha afavorit que professionals de tots els sectors, i també dels tecnològics, hagin canviat Barcelona per pobles de Lleida.

Si hi ha bona connexió de fibra òptica la resta és història. Laura Ravés, experta en gestió de talent, explica en aquest número que ara és el moment que Lleida tregui la pols al seu millor vestit, infli el pit i reconegui que és un territori perfectament amigable per a aquells que s’hi vulguin instal·lar.

Mentrestant l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, s’ha fixat a convertir Lleida en la capital de la innovació agroalimentària del sud d’Europa. I el talent? L’oci i el clima són importants, i poden ser un fre inicial, però com diu Ignacio Romagosa en aquesta edició de Vint-i-dos, Lleida ofereix qualitat de vida i desenvolupament professional.

Ens sobren els motius, cantava Sabina. .

A Vint-i-dos tanquem temporada, com els esportistes i els estudiants. Volem agrair el suport incondicional als patrocinadors d’aquest projecte que ens permet explicar què fem a Lleida en ciència, tecnologia i innovació. Ens veiem al setembre!

tracking