SEGRE
Joan Teixidó

Joan TeixidóSEGRE

Creado:

Actualizado:

Hi ha ciutats que no en tenen, n’hi ha que el tenen lluny de la ciutat i n’hi ha que, com Lleida, el tenen integrat a les seves proporcions humanes. Parlo del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, l’únic parc científic i econòmic de tot l’Estat que forma part del teixit de la ciutat. Més d’una dècada després de la seva inauguració acull més d’un centenar d’empreses que donen feina a més de 1.500 persones de forma directa, i amb un impacte a la ciutat de 180 milions d’euros anuals.

Xifres que augmentaran amb la creació propera de l’Agroliving Lab, que ha de convertir definitivament Lleida en un pol europeu de ciència i innovació vinculada al món de l’agricultura. Grans xifres per un gran espai avui encara desconegut per una part de la població. I com ho hem de fer per descobrir-lo? La millor manera, com sempre, és anar-hi a peu a fer un tomb.

Pel nostre Parc, amb majúscules. Pujar-hi i veure’n les instal·lacions, premiades diverses vegades per la seva arquitectura. Veure’n les obres d’art que s’hi exposen lliurement i els colors dels quadres impressionistes que decoren les seves parets.

Contemplar la vida que corre vertiginosa entre els edificis i que s’intueix entre les finestres i vehicles. Veure les empreses que hi ha instal·lades i descobrir que formen part del teixit econòmic del present i del futur, i que a Lleida també hi tenim molta ciència, molta tecnologia i molta innovació. I tombar també pels voltants del turó, descobrint faldes desconegudes, romàntiques, plenes d’olor de pins, bosquets, i de ciclistes i passejants.

I tot això, que avui té un valor incalculable, abans eren camps? No, això abans era un gran quarter militar que, un cop desmantellat, la ciutat va saber llegir en clau de futur i de progrés. I avui, encara que quedin molts edificis sense ús, en tenim els resultats. Lleida té dos turons, i un ja el coneixem.

Ens atrevim a descobrir el de Gardeny?.

tracking