SEGRE
ALEX MOGA

ALEX MOGA

Creado:

Actualizado:

Avui, amb el nou inici de curs, us anuncio que ja han començat les obres del Metavers, l’univers dígit-virtual en el qual conviurem en els pròxims anys milers de milions de persones.

Què és el Metavers? Serà un univers de temps continu sense límits terrestres on els individus viurem interaccions, i iteracions, contínues en tots els àmbits que coneixem de la vida terrestre i d’altres d’anàloga influència digital, encara avui desconegudes.Què hi haurà al Metavers? El Metavers oferirà la carta de serveis i productes que existeix al món físic però potenciada fins a límits no coneguts.

Alhora portarà els individus a experiències i vivències que van molt més enllà del que avui podem imaginar. Per posar un exemple, podrem gaudir d’un concert de música des de qualsevol punt del planeta sense la necessitat de ser-hi presencialment amb unes coordinades específiques, viure’l i gaudir-lo com si fóssim a peu d’escenari.

Un altre exemple: podrem comprar amb un establiment comercial sota el concepte que avui definim “en persona” sense ser a l’espai físic comercial ni presencialment, incrementant fins a límits no coneguts l’experiència de la compra.

I així arreu i amb tot.Quan serà una realitat el Metavers? Avui han començat les obres, i no hi haurà aturador. Segurament no el podrem tastar massivament fins d’aquí a un temps, deu o quinze anys.

Anirem veient progrés, anirem vivint experiències que seran incipients.

Les BigTech ja han començat a construir-lo i les proves inicials ja s’han realitzat i confirmat com a exitoses. Hi ha una realitat ineludible, però, la tecnologia que permetrà aquest traspàs d’universos, avui, encara no està socialitzada ni és suficient; element clau per fer el salt.

Però encara que sembli molt temps no ho és, ja que necessitem un llarg procés d’autodefinició, reskilling, adaptació i immersió per iniciar quelcom.Per què és important? Perquè se’ns obre davant nostre un infinit d’oportunitats per aprendre i desaprendre, conèixer, experimentar, innovar, emprendre i crear.

Si som capaços de visualitzar-lo, idealitzar-lo i aprofundir-ne serem capaços de veure i viure un infinit d’oportunitats. Estem parlant d’un nou univers i d’una nova economia.I això ho canviarà tot? Absolutament.

L’acceleració serà tan gran que la meva recomanació és que hi comenceu a pensar des del dia d’avui i, si pot ser, a treballar-hi.

El sistema que avui coneixem (institucional, acadèmic, financer, monetari, judicial, territorial, polític...) es reformularà i es redefinirà. També el sistema de gestió, acció i interacció de les persones serà totalment diferent.

Recomano que l’ètica sigui treballada paral·lelament a la creació d’aquest nou univers virtual anomenat Metavers.

S’està redissenyant i redefinint la línia de canvi espai-temps. .

//

tracking