SEGRE

LA CARTA DEL ALCALDE

Tardor cultural a Lleida

alcalde de lleida

Tardor cultural a Lleida

Tardor cultural a Lleida

Creado:

Actualizado:

El festival manté la vocació de promocionar nous talents que ens permeten, tardor rere tardor, redescobrir aquest gènere.

La llengua i la literatura catalanes són els grans protagonistes també del novembre lleidatà amb el lliurament dels Premis Literaris de Lleida, el Premi d’Assaig Josep Vallverdú, que aquest any assoleix la 33a edició, i el Premi de Poesia Màrius Torres, del qual enguany se celebra la 21a convocatòria.

En aquesta ocasió, són gairebé cinquanta els autors i autores que han presentat les seves obres als guardons literaris organitzats conjuntament per l’Ajuntament de Lleida i la Diputació de Lleida. Una suma institucional que dóna la dimensió d’uns premis que han corroborat l’encert amb què els va promoure primer Jaume Magre amb la creació del Premi Josep Vallverdú dedicat al gènere de l’assaig i, després, Antoni Llevot, en ampliar el ventall dels premis a la poesia amb el llegat que ha suposat per a la literatura catalana i lleidatana la figura de Màrius Torres.

La gala d’aquest any, que presentarà l’escriptor i periodista Martí Gironell, inclourà l’homenatge a Montserrat Roig, una de les escriptores referents de la literatura contemporània catalana, amb motiu del 25è aniversari de la seva mort. Amb l’espectacle Montserrat Roig: paraules d’avui tindrem l’oportunitat de reviure la seva figura i la seva aportació a les lletres catalanes. Entorn dels premis literaris, el 23 de novembre vinent, també es recordarà la figura de Ramon Xuriguera, amb un espectacle produït per l’Ajuntament de Lleida al Cafè del Teatre de l’Escorxador.

En l’àmbit literari, aquesta mateixa setmana hem pogut gaudir dels recitals poètics del cicle Vespres en vers amb el poeta Jordi Pàmias, un cicle que va encetar a la primavera Josep M. Sala-Valldaura i que clourà al desembre Antoni Clapés.

I pel que fa a les arts plàstiques, des d’aquest dissabte el Centre d’Art la Panera ofereix l’exposició Natural/Artificial especialment adreçada al públic familiar i infantil i que ens permet contemplar la interpretació que artistes com Antoni Abad o Francisco Ruiz de Infante han fet de qüestions com el paisatge o l’hàbitat. El reconegut dissenyador Martín Azúa, amb obra a la col·lecció permanent del MOMA de Nova York, també ha participat en aquesta proposta que forma part dels Serveis Educatius de la Panera. A la vegada, podem visitar l’exposició de Manuel Viola al Museu Morera.

El Lleida Tardor Màgica que se celebra el cap de setmana que ve, especialment adreçat al públic infantil i juvenil i amb noms destacats d’aquesta especialitat escènica és una altra de les nombroses propostes per aquests dies.

Lleida manté una constant activitat cultural al llarg de l’any i les propostes d’aquesta tardor en són una bona mostra. Mentre la ciutat es vesteix amb els ocres i vermells d’aquesta estació que tot sovint ha inspirat artistes, intèrprets, escriptors i poetes, el calendari cultural de Lleida l’embolcalla amb la millor música, les arts plàstiques, les arts escèniques i la literatura. Gaudim-ne.

Tardor cultural a Lleida

Tardor cultural a Lleida

Tardor cultural a Lleida

Tardor cultural a Lleida

Tardor cultural a Lleida

Tardor cultural a Lleida

Tardor cultural a Lleida

Tardor cultural a Lleida

Tardor cultural a Lleida

Tardor cultural a Lleida

tracking