SEGRE

CARTA DEL ALCALDE

Serveis públics, atenció social i ocupació

Paer en cap

Serveis públics, atenció social i ocupació

Serveis públics, atenció social i ocupació

Creado:

Actualizado:

L’Ajuntament de Lleida ha aprovat el pressupost municipal del 2017. El govern de la Paeria gestionarà 170,5 milions d’euros amb què posarà l’accent en les necessitats socials, en les polítiques d’ocupació i en la projecció de la ciutat.

També en el funcionament i la millora dels serveis públics municipals, entre els quals figuren infraestructures bàsiques –neteja urbana i transport públic– i àmbits tan fonamentals com l’educatiu o l’atenció social, on la Paeria exerceix un paper rellevant, sense tenir les competències però assumint plenament la responsabilitat.

Aprovar el pressupost per segon any consecutiu en la Corporació més fragmentada de la història –set grups polítics– i amb un govern municipal que els socialistes exercim en minoria, ha estat tot un repte i ha representat un important esforç de negociació i de diàleg entre tots els partits; un treball que ha permès tirar endavant l’expedient que, sens dubte, determina en major mesura el funcionament i la gestió de l’Ajuntament de Lleida, com també ho fan les Ordenances Fiscals que es van aprovar fa un mes amb un acord molt ampli.

En el cas del Pressupost del 2017 vull destacar la voluntat de consens i les aportacions dels Grups Municipals de Ciutadans i del Partit Popular que, amb el PSC, han votat a favor dels comptes municipals, als quals també s’ha incorporat una esmena del Comú de Lleida. El consens ha estat encara major en l’aprovació de la plantilla de personal i el catàleg de relació de llocs de treball de la Paeria, ja que aquest punt també va rebre el suport de la Crida-CUP.

L’Ajuntament de Lleida destinarà la proporció més gran del pressupost a totes aquelles accions que ajuden a reduir els efectes de la crisi entre les famílies i les empreses. Ja fa temps que es parla d’una certa reactivació econòmica però la població no ho nota. El govern de la ciutat de Lleida ha dirigit i continuarà dirigint les polítiques socials perquè la recuperació sigui real, perquè arribi a les famílies i per evitar que es creïn bosses de pobresa o d’exclusió.

D’acord amb aquest objectiu, la Paeria dedicarà 31,16 milions d’euros –el 23,5 per cent del pressupost, la part més important dels comptes– a programes i recursos de l’àmbit de la Cohesió Social, Educació i Ocupació. Una altra part important, 27,2 milions d’euros (el 20 per cent del pressupost), serà per als Serveis de la ciutat, i 21,7 milions d’euros (el 16,5 per cent), per a temes d’Urbanisme i Via Pública. També s’han previst dotacions d’envergadura per a Seguretat (18,5 milions) i per a Cultura (6 milions). L’Empresa Municipal d’Urbanisme –els comptes de la qual també es van aprovar en la mateixa sessió del Ple de Pressupostos– es mantindrà com a principal agent de l’habitatge social a la ciutat.

El nou Museu Morera a l’edifici de l’antiga Audiència de Lleida, la dinamització de la rambla de Ferran, l’ampliació del vial que uneix la Bordeta i Magraners, actuacions dels Plans de barris de Noguerola i del Centre Històric o els nous boscos urbans com el que acabem de fer a Cappont formen part de l’apartat de les inversions, que assoleix els 10,6 milions d’euros. La participació ciutadana en el pressupost s’amplia. A les dues Audiències Públiques que ja s’han celebrat abans del Ple, s’incorpora, per primera vegada, una reserva d’1 milió d’euros de les inversions perquè la ciutadania decideixi a quins projectes o iniciatives es destinen.

La Paeria s’ha dotat d’un pressupost per al 2017 rigorós, responsable i acurat, pensat per respondre a les necessitats de la ciutadania i facilitar el màxim desenvolupament i progrés de Lleida.

Serveis públics, atenció social i ocupació

Serveis públics, atenció social i ocupació

tracking