SEGRE

CARTA DEL ALCALDE

L’Ajuntament amb més inversió social

Paer en cap

L’Ajuntament amb més inversió social

L’Ajuntament amb més inversió social

Creado:

Actualizado:

L’Ajuntament de Lleida torna a ser, per segon any consecutiu, el consistori català que dedica més recursos a la protecció i a la promoció social dels seus habitants. Segons les dades del Ministeri d’Hisenda i d’Administracions Públiques, la Paeria hi va destinar 194,82 euros per persona i any, el valor més alt entre les 23 ciutats catalanes que tenen una població superior a 50.000 habitants.

D’acord amb les dades que facilita el Ministeri, que provenen de les liquidacions del pressupost del 2015 de les Entitats Locals, Lleida és el municipi català que fa més despesa social i el tercer en actuacions de promoció econòmica i de foment de l’ocupació. En l’informe, també s’hi reflecteix que la càrrega del deute ha disminuït un 28,6% respecte a l’any anterior.

L’administració més propera a la ciutadania es deu al benestar i a la protecció i promoció social dels seus habitants, especialment en moments difícils com els que encara vivim. Cal tenir molt present que, malgrat indicadors macroeconòmics positius, la recuperació econòmica encara no arriba a peu de carrer, a les persones, famílies i petites empreses. Lleida, amb una taxa d’atur del 9,3 per cent, és la província catalana i la segona de l’Estat amb menys desocupació, però aquest índex encara reflecteix una proporció elevada de persones sense feina i es produeix en un context general de precarietat laboral.

Per fer front a aquesta situació, l’equip de govern de la Paeria té clar que el primer que es necessita és estabilitat política a la institució; cal un marc de debat constructiu, de diàleg i de consens entre tots els grups polítics que permeti impulsar els programes i serveis que la ciutadania necessita. L’acord assolit per part del Partit dels Socialistes, de Ciutadans i del Partit Popular per aprovar el pressupost municipal ha permès tirar endavant uns comptes responsables, que facilitaran mantenir i impulsar accions de protecció i promoció social.

La Paeria dedicarà enguany 31,16 milions d’euros –el 23,5 per cent del pressupost, la part més important dels comptes– a programes i recursos de l’àmbit de la Cohesió Social, de l’Educació i l’Ocupació. Volem oferir uns serveis públics particularment sòlids en aquests sectors per tal de garantir la protecció dels col·lectius més vulnerables i, alhora, oferir les màximes oportunitats de desenvolupament personal que, en bona mesura, passen per l’educació i l’ocupació.

El pressupost permet, també, mantenir totes les prestacions socials existents fins ara: el transport públic gratuït per a les persones grans i per a escolars i estudiants, la teleassistència gratuïta per a la gent gran, els serveis socials de la Paeria i el suport a les persones amb problemes d’habitatge i de pobresa energètica són, tots, exemples de gratuïtat universal.

El manteniment de tot el sistema educatiu públic de caràcter municipal (des de les Escoles Bressol als centres d’estudis artístics passant pels centres de reforç educatiu per a joves en risc), l’Institut Municipal d’Ocupació i la promoció econòmica que aporten el Parc Científic i Tecnològic o GlobaLleida, entre molts altres programes i serveis, configuren un veritable pla de xoc amb què, des del Govern Municipal, amb el pressupost aprovat, volem fer front a les necessitats i reptes del moment.

L’Ajuntament amb més inversió social

L’Ajuntament amb més inversió social

tracking