SEGRE
Agents Cívics per a Lleida

Agents Cívics per a Lleida

Creado:

Actualizado:

Lleida ha incorporat 22 agents cívics que vetllaran pel compliment de les ordenances municipals i fomentaran el civisme i la convivència. La ciutat té un bon nivell de civisme fruit de la responsabilitat i de la consciència cívica de la nostra societat civil però segur que els nous agents ens ajudaran a fer nous passos endavant per millorar en un dels principals indicadors de qualitat de qualsevol municipi, la cura de l’espai urbà que tots compartim, una actitud que és, també, una mostra de respecte entre les persones.

Els nous agents cívics s’han seleccionat entre persones en situació d’atur inscrites a l’Institut Municipal d’Ocupació o al Servei d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat, institució amb qui desenvolupem tots els programes d’ocupació. Abans de començar a actuar, els agents han rebut formació sobre les ordenances municipals on figuren les normes de civisme, les relatives a la protecció i la tinença d’animals i, també, sobre els residus urbans i neteja.

El seu treball es desenvoluparà pels carrers i places, on faran tasques de conscienciació i d’informació, perquè la ciutadania conegui els principis de les regulacions sobre convivència, cohesió, civisme i neteja i per fomentar el respecte per allò que és comú: els espais públics amb tots els seus elements de mobiliari urbà així com el patrimoni natural.

Una de les principals funcions dels agents cívics serà reforçar la seguretat entorn de les escoles, on vetllaran pels infants i les seves famílies en les hores d’entrada i de sortida dels centres en col·laboració amb la Policia Local. Així mateix, els agents també estaran al nostre servei per a qualsevol situació d’auxili al ciutadà.

La Guàrdia Urbana tindrà, per tant, un suport en la seva tasca de vetllar per la convivència a Lleida. Juntament amb els altres cossos policials que treballen a la ciutat –Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional–, el treball de la policia local unit a la conscienciació ciutadana estan facilitant que els índexs de seguretat i de civisme a Lleida millorin any rere any.

En la darrera sessió de la Junta Local de Seguretat, l’òrgan on tots aquests cossos posen en comú els seus registres i analitzen les actuacions en conjunt, s’han fet públiques les dades de l’any 2016, que reflecteixen descensos històrics en les infraccions penals en general –que baixen un 5,2 per cent– i en els accidents de trànsit a la ciutat amb ferits –que disminueixen prop d’un 26 per cent. Els indicadors també assenyalen en quins aspectes cal continuar treballant. Un dels quals correspon a una de les principals xacres de la nostra societat, la violència de gènere, on s’ha produït un augment de les denúncies presentades davant dels Mossos d’Esquadra. I en temes d’espai públic i civisme, a la ciutat de Lleida també cal treballar per conscienciar els propietaris d’animals de companyia, que són responsables de recollir i netejar allò que embruten.

Com destaquem en cada reunió de la Junta Local de Seguretat, la professionalitat de tots els cossos policials que treballen a Lleida i la seva excel·lent col·laboració són un valor de la societat de drets i de deures en què vivim. El seu treball es veu reforçat, ara, amb el suport dels nous agents cívics que ens ajudaran a tenir més present com hem d’actuar per preservar la ciutat Lleida –espai físic i sentimental– que estimem i compartim.

Agents Cívics per a Lleida

Agents Cívics per a Lleida

tracking