SEGRE

LA CARTA DEL ALCALDE

L’animació, motor cultural i creatiu

Paer en cap

L’animació, motor cultural i creatiu

L’animació, motor cultural i creatiu

Creado:

Actualizado:

La Llotja de Lleida ha tornat a ser un gran escenari per a Animac. La 21 Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya es clou aquesta tarda després de quatre intenses jornades a la Llotja i a CaixaForum dedicades a projectar la millor i més recent producció internacional d’aquesta cinematografia, i amb el preàmbul de les sessions infantils que hauran contemplat 9.500 nens i nenes.

La ciutat ofereix al món de l’animació una mostra que és una plataforma de difusió dels darrers llargmetratges i curts; un festival que, a la vegada, esdevé un punt de trobada entre professionals, escoles d’animació i joves creadors i, molt especialment, un espai on rebre formació amb tota l’especialització tecnològica que requereix actualment aquest àmbit de creació. El Magical de Gardeny, el centre de Producció Audiovisual situat en el Parc Científic i Tecnològic de Lleida, ha tornat a acollir una part important dels tallers que s’han realitzat en les darreres setmanes.

Amb 21 anys d’història i sota la direcció de Carolina López des del 2012, Animac vol continuar creant públic, sembrant infinitat de llavors perquè l’animació creixi i es desenvolupi a casa nostra i, de la seva mà, també ho faci la indústria cultural.

Lleida té la ferma vocació d’impulsar l’audiovisual i Animac, juntament amb la Mostra de Cinema Llatinoamericà i Som Cinema, Festival de l’Audiovisual Català, és un important valor que la nostra ciutat aporta al món de les arts audiovisuals, reforçat des de l’any passat amb la posada en marxa del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAC), situat al Magical i que dirigeix Santi Lapeira, president del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya.

Aquest nou centre ja ha anunciat dos rodatges, tots dos lligats al món de la literatura catalana que, de la seva banda, també rebrà l’important impuls que sempre representen les adaptacions cinematogràfiques o televisives.

El CECAC té futur a la nostra ciutat perquè comptem amb la base dels estudis de Comunicació Audiovisual de la UdL i de la FP (Caparrella, Ilerna...); perquè tenim l’escola municipal d’Arts Escèniques amb més alumnes de l’Estat, l’escola municipal de Belles Arts així com un sector tecnològic cada vegada més important al Parc Científic de Gardeny.

L’Ajuntament de Lleida destina el 4,6 per cent del seu pressupost a les polítiques culturals, percentatge amb el qual s’atansa al 5 per cent d’inversió cultural que és l’estàndard de les grans capitals europees. La Paeria aposta per la Cultura en les seves vessants de desenvolupament de la persona i de la societat, però també com a indústria cultural i, per tant, com a element de promoció econòmica i d’ocupació que, a més, contribueix a la projecció exterior de la ciutat.

L’animació, motor cultural i creatiu

L’animació, motor cultural i creatiu

tracking